fbpx

                                                               pictogramae

Apel de proiecte editoriale, cu buget de 1 milion de lei la AFCN

Administrația Fondului Cultural Național

Administrația Fondului Cultural Național

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a lansat, un apel de proiecte editoriale pentru care dispune de un buget de 1 milion de lei, alocat prin subvenţie de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
 

“Regretăm întârzierea lansării sesiunii de finanţare faţă de data prevăzută şi asigurăm operatorii culturali că vom continua să dedicăm timp şi energie pentru consolidarea predictibilităţii procesului de finanţare derulat de AFCN. Consiliul împreună cu echipa AFCN vor continua să informeze corect şi transparent publicul şi să fie în permanenţă deschişi dialogului”, a declarat Roxana Trestioreanu, preşedinta Consiliului.

Bugetul sesiunii III / 2019, alocat prin subvenţie de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, este de 1 milion de lei şi acoperă trei secţiuni editoriale: Carte (inclusiv ediţii critice), Reviste şi publicaţii culturale şi Ediţii de poezie.

“Ne bucurăm ca în Anul Cărţii putem să anunţăm o creştere a bugetului alocat faţă de anul trecut. Sperăm să continue să crească şi în anii ce urmează şi să reuşim astfel să facem posibilă realizarea a tot mai multe publicaţii culturale”, a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Pentru sesiunea III/2019 Consiliul AFCN a definit priorităţi specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorităţi pentru a putea obţine punctajul maxim. Tirajul minim obligatoriu constituie criteriu de eligibilitate. De asemenea, titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare. Nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creaţie membre ANUC finanţate în baza legii nr. 136/2015, art. 1 (1).

Apelul de proiecte care conţine bugetul detaliat, plafoanele de finanţare pe secţiuni, priorităţile specifice, condiţiile de participare şi calendarul de derulare pot fi consultate pe pagina de internet a AFCN.

Începând cu 21 mai se deschide şi aplicaţia de depunere a candidaturilor pentru constituirea comisiilor de evaluare şi selecţie. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două secţiuni de expertiză.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

CITEȘTE ȘI  Proiect cultural de recuperare a memoriei colective a patrimoniului

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest