fbpx

Ascultă în soundcloud Apel la solidaritate adresat de Directorul Teatrului Național, Ion Caramitru

Directorul Teatrului Național din București, Ion Caramitru

Directorul Teatrului Național din București, Ion Caramitru

Directorul Teatrului Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti, actorul Ion Caramitru, face un apel la solidaritate, adresat spectatorilor şi iubitorilor de teatru, şi asigură că toate spectacolele vor fi reprogramate.

AUDIO

“Mă adresez pe această cale spectatorilor fideli ai Teatrului Naţional din Bucureşti, mă adresez celor îndrăgostiţi de teatrul nostru, de teatrul românesc în general, cu rugămintea de a lua în calcul ideea de a nu pretinde acum, imediat, rambursarea banilor pentru biletele pe care le-au cumpărat în avans, deoarece Teatrul Naţional se obligă să reprogrameze aceste spectacole atunci când vom avea posibilitatea să o facem şi biletele rămân valabile. Ar fi un gest de solidaritate cu ceea ce se întâmplă astăzi în ţară şi în mod expres cu ceea ce se întâmplă în sălile de spectacol”, spune Caramitru într-o postare video pe contul de socializare a Naţionalului bucureştean.

El precizează că un astfel de gest ar fi folositor pentru a putea continua activitatea.

“Teatrul Naţional trebuie să decaleze activitatea curentă pentru 45 de spectacole, pentru că noi am ajuns la performanţa de a programa în avans cu aproape două luni spectacolele noastre pentru ca oamenii să-şi poată cumpăra bilete din timp. Este mult mai folositor pentru noi dacă aţi accepta această, să spunem, convenţie şi gest de solidaritate pentru că ne-aţi ajuta imens de a putea, în mod firesc să ne ducem mai departe activitatea. Este foarte complicat să dăm înapoi, zi de zi, încasările pentru aproape 1.400-1-500 de spectatori pe care-i aveam în fiecare zi. Vă daţi seama ce tevatură”, afirmă directorul TNB.

Caramitru afirmă că un astfel de gest se face şi în alte ţări şi precizează că spectacolele vor fi văzute.

“Şi totuşi, în afară de asta, gestul pe care vi-l cerem se petrece şi în alte ţări. Acolo s-a înţeles lucrul ăsta şi facem şi noi un apel spre înţelegerea dumneavoastră. Spectacolele vor fi văzute, biletele vor fi respectate, natura dumneavoastră, să spun cetăţenească, va fi onorată, iar noi vom fi cei care vă vor mulţumi încă o dată cu o plecăciune până la pământ. Vă mulţumim!”, conchide Ion Caramitru.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte