fbpx

                                                                             pictogramae

Aplicație web în timp real pentru membrii UCMR-ADA

Sediul UCMR-ADA

Sediul UCMR-ADA

Asociația pentru drepturi de autor a compozitorilor (UCMR-ADA), a lansat o aplicație web destinată titularilor de drepturi patrimoniale de autor de opere muzicale, care permite oricărui autor să aibă acces, în timp real, la contul său.

“E un sistem care permite transmiterea perfectă și coerentă a datelor”, a afirmat președintele UCMR-ADA, Adrian Iorgulescu, într-o conferință de presă dedicată anunțării acestei platforme.

El a precizat că autorii vor avea acces și la lucrările neidentificate, membrii UCMR-ADA putând căuta în baza de date operele care le aparțin.

“Mulți dintre autori nici nu știu că le-au fost cântate lucrările, nu sunt la curent cu asta și pot să intre în posesia datelor cu privire la propriile lucrări și astfel să identificăm anumite lucrări”, a precizat Iorgulescu citat de Agerpres.

Totodată, Iorgulescu a menționat că primii 600 de posibili“accesanți” deja și-au arătat interesul și au intrat în sistem, până la sfârșitul anului urmând să se depășească 1.000, astfel încât, “într-un timp istoric determinat și cât mai scurt, toți cei 9.000 de membri ai uniunii să poată avea acces la contul personal”.

Potrivit lui Iorgulescu, aplicația va facilita transparentizarea și debirocratizarea, sistemul păstrând confidențialitatea datelor.

Portalul este structurat în șase secțiuni: declarații de opere muzicale proprii, repartițiile COSIS, fișa beneficiarului unde se vor găsi sumele brute repartizate, rețineri legale și statutare, sumele nete date în plată, acces la bazele de date de Opere Muzicale Neidentificate și playlist-urile declarate de utilizatori ce vor intra în repartizare în format PDF, acces la repertoriul propriu UCMR-ADA și documente cu caracter general.

Aplicația web a fost gândită pentru ca titularii de drepturi patrimoniale de autor de opere muzicale să poată comunica online declarațiile operelor muzicale nou create, având obligația de a le depune și pe hârtie în original semnate olograf, în termen de 3 luni, la registratura UCMR-ADA sau prin poștă.

Vor fi de asemenea disponibile informații cu privire la fișele anuale cu sumele repartizate lunar ale fiecărui beneficiar și după caz la adeverințele anuale de venit.

Aplicația va permite titularilor de drepturi de autor să consulte informații generale, datele de contact și datele bancare înregistrate la UCMR-ADA, situații financiare, anunțuri privind întâlniri periodice și data, ora și locația adunărilor generale, hotărârile UCMR-ADA și altele.

Organism de gestiune colectivă ce administrează drepturile de autor de opere muzicale ale compozitorilor români și străini și ale altor titulari ce le-au dobândit în temeiul legii, UCMR-ADA este acreditată de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor să gestioneze drepturile patrimoniale de autor în domeniul muzical.

Misiunea UCMR-ADA este de a autoriza utilizarea operelor muzicale pe teritoriul României și de a colecta remunerațiile potrivit metodologiilor elaborate în aplicarea legii și potrivit contractelor de reprezentare reciprocă încheiate cu organismele similare din străinătate.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer