fbpx

Concurenți din șase orașe la prima ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară “Vasile Veselovski”

Interpreți din șase orașe ale României vor intra în competiție la prima ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară “Vasile Veselovski”, care începe miercuri la Pitești.

Pe scena Teatrului “Al. Davila”, care va găzdui cele două zile ale festivalului-concurs, vor urca tineri soliști de muzică ușoară din Pitești, București, Cluj Napoca, Alba Iulia, Ploiești și Constanța.

Juriul, format din artiști precum Stela Popescu, Angela Similea, Corina Chiriac și Adrian Daminescu, va fi prezidat de compozitorul Horia Moculescu.

“În această seară se va desfășura concursul propriu-zis, iar mâine seară va avea loc festivitatea de premiere. În prima seară vor susține recitaluri Stela popescu și Horia Moculescu, iar în seara premierii Angela Similea, Adrian Daminescu, Adina Sima și Codruț Croitoru, Marius Bălan și Corina Chiriac”, a declarat președintele festivalului, Gabriela Pendiuc. Festivalul este organizat de Școala Populară de Arte Pitești și Asociația Culturală “Vasile Veselovski”.

Compozitorul Vasile Veselovski s-a născut pe 18 decembrie 1925, la Pitești. A absolvit Conservatorul din București în 1952, după care, timp de peste un deceniu, a ocupat diferite funcții în cadrul unor instituții de cultură.

După 1963 s-a dedicat în întregime activității artistice, compunând numeroase șlagăre, dar și muzică de film. A colaborat cu numeroși interpreți de muzică ușoară, printre care Gică Petrescu, Aurelian Andreescu, Doina Badea, Margareta Pâslaru, Marina Voica, Dan Spătaru, Angela Similea, Corina Chiriac și Adrian Daminescu.  Vasile Veselovski a încetat din viață pe 4 ianuarie 1998.

SURSA:  AGERPRES

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.