Concurenți din șase orașe la prima ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară “Vasile Veselovski”

Interpreți din șase orașe ale României vor intra în competiție la prima ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară “Vasile Veselovski”, care începe miercuri la Pitești.

Pe scena Teatrului “Al. Davila”, care va găzdui cele două zile ale festivalului-concurs, vor urca tineri soliști de muzică ușoară din Pitești, București, Cluj Napoca, Alba Iulia, Ploiești și Constanța.

Juriul, format din artiști precum Stela Popescu, Angela Similea, Corina Chiriac și Adrian Daminescu, va fi prezidat de compozitorul Horia Moculescu.

“În această seară se va desfășura concursul propriu-zis, iar mâine seară va avea loc festivitatea de premiere. În prima seară vor susține recitaluri Stela popescu și Horia Moculescu, iar în seara premierii Angela Similea, Adrian Daminescu, Adina Sima și Codruț Croitoru, Marius Bălan și Corina Chiriac”, a declarat președintele festivalului, Gabriela Pendiuc. Festivalul este organizat de Școala Populară de Arte Pitești și Asociația Culturală “Vasile Veselovski”.

Compozitorul Vasile Veselovski s-a născut pe 18 decembrie 1925, la Pitești. A absolvit Conservatorul din București în 1952, după care, timp de peste un deceniu, a ocupat diferite funcții în cadrul unor instituții de cultură.

După 1963 s-a dedicat în întregime activității artistice, compunând numeroase șlagăre, dar și muzică de film. A colaborat cu numeroși interpreți de muzică ușoară, printre care Gică Petrescu, Aurelian Andreescu, Doina Badea, Margareta Pâslaru, Marina Voica, Dan Spătaru, Angela Similea, Corina Chiriac și Adrian Daminescu.  Vasile Veselovski a încetat din viață pe 4 ianuarie 1998.

SURSA:  AGERPRES

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.