fbpx

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Celor Două Americi, ridicată la rangul de Mitropolie

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Celor Două Americi, ridicată la rangul de Mitropolie

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Celor Două Americi, ridicată la rangul de Mitropolie

Noul Mitropolit Ortodox Român al celor Două Americi, IPS Nicolae Condrea, a fost întronizat săptămâna trecută în cadrul unei ceremonii desfășurate la Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago, Illinois.

Evenimentul a consfințit ridicarea la rangul de Mitropolie a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Celor Două Americi și structurarea, sub autoritatea acesteia, a două Arhiepiscopii sufragane, pentru Statele Unite și, respectiv Canada.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai statului român — ambasadorul României la Washington DC și consulii generali la Chicago și Toronto, înalți ierarhi ai bisericilor ortodoxe de pe teritoriul SUA și Canadei, alături de peste 400 de membri ai comunității românești din statul Illinois și zonele adiacente. Ceremonia de întronizare, desfășurată la 30 aprilie, a fost oficiată de IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, reprezentantul Preafericitului Patriarh Daniel, informează un comunicat de presă a Ambasadadei României în Statele Unite ale Americii.

Într-o alocuțiune susținută cu acest prilej, ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a accentuat însemnătatea istorică a momentului nu doar pentru credincioșii români ortodocși din SUA și Canada, ci și pentru Biserica Ortodoxă Română în ansamblul sau. De asemenea, ambasadorul României a făcut apel la unitatea comunității românești, în perspectiva aniversării, în 2018, a centenarului Marii Uniri, mai ales în contextul în care Biserica Ortodoxă a avut un rol deosebit în înfăptuirea acestui deziderat național. George Cristian Maior a subliniat importanța conștientizării adevăratelor valori creștine în viața comunității, într-o epocă marcată, de multe ori, de false valori morale și spirituale.

Ceremonia religioasă a fost urmată, în cursul aceleiași zile, de o întâlnire a ambasadorului George Maior, alături de consulul general al României la Chicago, Tiberiu Trifan, cu reprezentanți ai comunității românești din statul Illinois, lideri ai mediului asociativ local, precum și reprezentanți ai presei audio-vizuale de limba română din Chicago.

Pe parcursul discuțiilor, ambasadorul a accentuat rolul esențial al comunității româno-americane în dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, precum și atenția deosebită acordată de autoritățile române și în special de misiunile diplomatice și consulare de pe teritoriul american strângerii legăturilor cu diaspora, generării de proiecte și activități comune, îmbunătățirii și aprofundării dialogului dintre comunitate și autorități. George Cristian Maior a mai arătat că membrii comunității române pot avea o contribuție din ce în ce mai mare la extinderea celorlalte dimensiuni ale relației bilaterale, precum cea economică sau cea academică și de cercetare.

De asemenea, ambasadorul României a prezentat pe scurt inițiativele și măsurile actuale ale Guvernului României orientate către diaspora, inclusiv deschiderea unui nou Consulat General de carieră la Miami, Florida, suplimentarea fondurilor alocate programului Fulbright și intensificarea proiectelor culturale destinate spațiului american așa cum este Festivalul de Film Românesc care va fi organizat în capitala Statelor Unite ale Americii în perioada 13 mai — 14 iunie 2017 la inițiativa Ambasadei României în Washington DC și în parteneriat cu The National Gallery of Art, The American Film Institute și Institutul Cultural Român din New York.

e-Cultura.info / Autor: Mariana Ionescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte