fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Arta românească prezentă la Festivalul internațional Europalia

Ministerul Culturii

Ministerul Culturii

Ministrul Culturii, Hegedus Csilla, a anunțat vineri că arta românească va fi prezentată la Bruxelles, în cadrul Festivalului internațional de artă Europalia, cu prilejul preluării în 2019 de către România a președinției Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, Hegedus Csilla a participat la o întâlnire de lucru organizată de minister la Muzeul Național de Artă al României, care a avut ca obiectiv pregătirea prezenței României, în calitate de țară invitată, la acest eveniment internațional de artă.

Din partea festivalului internațional, la întâlnire au fost prezenți directorul general Europalia, Kristine de Mulder, Dirk Vermaelen, directorul artistic Europalia, și Ștefana Ciubotaru, șef al departamentului financiar, resurse umane și administrație al festivalului, respectiv conducătorii și reprezentanții instituțiilor subordonate Ministerului Culturii.

“Dorim să fim prezenți acolo arătând lumii valorile europene de care dispunem: multiculturalismul, toleranța, diversitatea și rădăcinile europene comune”, a spus ministrul Culturii.

În cadrul întâlnirii, Hegedus Csilla a prezentat obiectivele pe care Guvernul, prin Ministerul Culturii, dorește să le realizeze pentru a pregăti corespunzător prezența României la festivalul din 2019.

De asemenea, Hegedus Csilla a evidențiat contribuția a fostului ministru al Culturii Kelemen Hunor, care, în urma unui dialog purtat pe acest subiect cu Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român, a inițiat un Memorandum aprobat ulterior de Guvern, prin care Ministerul Culturii și-a asumat pregătirea și prezentarea unui proiect al României în vederea participării la Europalia. Conform acestui document, a fost creat și un grup de lucru interinstituțional care a elaborat un plan de acțiune în acest sens, urmând ca reprezentanții Europalia să delibereze în cele ce urmează asupra oportunității statutului de țară invitată.

Kristine de Mulder a anunțat că în următoarea perioadă va urma o analiză aprofundată în ceea ce privește prezența României în calitate de țară invitată la cea de-a 25-a ediție, iar întâlnirile de lucru dintre specialiștii din România și cei ai Europalia vor contribui la pregătirea evenimentelor reprezentative ale artei autohtone, informează Ministerul Culturii.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest