Artişti români din diaspora, promovaţi în Festivalul EuRoCultura

Festivalul EuRoCultura

Festivalul EuRoCultura

Lucrări realizate de doi artişti români din diaspora – Vladimir Kazan şi Emil Ciocoiu -, stabiliţi în Belgia, respectiv în Germania, vor fi prezentate în expoziţia de pictură şi sculptură “Mărturii…” din cadrul Festivalului de cultură românească EuRoCultura, ediţia a III-a, care va avea loc în perioada 12 – 15 octombrie, la Bruxelles, în spaţiul expoziţional BOZAR.

Evenimentul îşi propune promovarea celor doi artişti români de talie internaţională în rândul publicului belgian interesat de cultura română, dar şi în rândul comunităţii de români din Belgia.

De asemenea, proiectul înscris în programul “Spaţiul cultural comun românesc” are drept scop afirmarea identităţii naţionale prin intermediul unor mijloace de exprimare artistică.

Festivalul EuRoCultura a fost iniţiat în anul 2015, cu obiectivul de a promova cultura română pe plan european.

Ediţia din 2017 se înscrie în pregătirea marcării, în 2018, a Centenarului Marii Uniri şi asigurării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în anul 2019.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.