fbpx

Artiștii români solidari cu victimele incendiului din Colectiv

Conferința Opera Europa

Incendiul din Colectiv

Cântăreții și actorii români se declară solidari cu victime clubul Colectivl incendiului care a avut loc vineri seară în Club Colectiv din București, mulți dintre ei postând mesaje de susținere și condoleanțe pe rețeaua de socializare Facebook.

Unul dintre cei mai afectați de eveniment, Adi Despot, solistul trupei Vița de Vie, se afla la momentul nefericitului incident chiar în club. Potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, el a ajuns în siguranță acasă, nefiind rănit.

“This is THE shit! Right here! Noul album Goodbye To Gravity a ajuns azi la mine, mâine seară se lansează în Colectiv. Ne vedem acolo”, spunea artistul în mesajul său.

În semn de omagiu pentru victimele incendiului, artistul și-a actualizat și poza de profil cu fotografie complet neagră.

Trupa Pact by Leo Iorga a postat pe pagina de Facebook melodia “Cheamă un înger”, o înregistrare din 2013, alături de mesajul “O piesă care se potrivește acestor momente dureroase… Suntem alături!”.
CRBL și-a schimbat poza de profil cu una complet neagră sub care a scris “Explozie în clubul Colectiv din București. 26 persoane au decedat și peste 140 au fost rănite. Condoleanțe! Să ne rugăm pentru cei ce sunt în viață și sunt răniți!”

Florin Chilian a postat numerele de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informații despre starea victimelor alături de un mesaj, în care îi îndemnă pe toți cei care îi vizitează pagina, să meargă la să doneze sânge. “Există 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 și 021.312.25.47. Centrul de donare de sânge de pe doctor Felix a fost deschis acum 5 minute, situația fiind de urgență. Eu deja completez fișa. PS: să aveți un act de identitate. Buletin sau pașaport. PPS: cu 24 de h minim înainte să nu fii băut alcool”, spune artistul.

Nicu Alifantis și-a schimbat fotografia de profil cu o imagine în care, pe un fond negru, se află o lumânare aprinsă. “Un gând pios către toți cei afectați de tragedia din această seară de la Clubul Colectiv. Dumnezeu să-i aibă în paza Sa!”, spune el în mesajul său.

Aceeași imagine a postat-o, la fotografia de profil, și interpreta Elena Gheorghe.

Andreea Bănică își îndeamnă fanii să aprindă o lumânare și să se roage pentru tinerii morți în incendiul din club Control. “Să aprindem o lumânare și să ne rugăm pentru tinerii morți în tragedia din capitală….Dumnezeu să-i odihnească! Am rămas fără cuvinte…”, spune artista.

Și Andra apelează atât la fani, cât și la cunoștințe, să meargă să doneze sânge pentru cei care au nevoie. “Dumnezeu să aibă grijă de ei! Știu că am mulți fani și prieteni, așa că vă rog, să dăm o mână de ajutor, să donăm sânge pentru cei care au nevoie! Sunt 155 de răniți care au nevoie de sânge în urma accidentului ce a avut loc în București. Cei care vor să doneze pot veni de la ora 8 la Centrul de transfuzii din București, de lângă Piața Victoriei, doctor Caracaș nr 2 și la centrul de donare de la Spitalul Universitar. Tot respectul pentru toți cei care merg să doneze!”, a spus Andra.

Andreea Bălan, află în Statele Unite pentru o serie de concerte, a postat și ea un mesaj de condoleanțe familiilor și urări de sănătate pentru răniții din accident. “Cuvintele sunt de prisos…. Condoleanțe familiilor… Sincere urări de sănătate răniților …”, a transmis cântăreața.

Connect-r transmite “condoleanțe familiilor celor decedați seară la Colectiv! Dumnezeu să-i ierte!”.

Anda Adam în postarea sa de pe Facebook le transmite celor care-i vizitează pagina că “Ministerul Sănătății face apel la donarea de sânge”.

Un mesaj similar este transmis și de Grasu XXL. De asemenea, și el și-a schimbat imaginea de profil cu una complet neagră.

Actorul Marius Manole a oferit o mână de ajutor familiilor celor care au fost în club Control vineri seară, dând share listelor cu răniți duși la spitalele Grivița, Municipal și Bagdasar.

Și Teo Trandafir s-a alăturat acestui gen de inițiativă dând share listelor cu persoane rănite, dar și unor materiale despre incendiu ale unor martori sau declarații la cald ale unora dintre procurorii care se ocupă de caz.

Guvernul a decretat trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 27 de morți și peste 150 de răniți.

e-Cultura.info/Autor: Petronius Craiu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.