fbpx

Ascultă în soundcloud Ateliere online de scriere dramatică la Teatrul de Stat din Constanţa

Opera Naţională Română

Opera Naţională Română

Teatrul de Stat Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia Frilensăr.ro, găzduieşte ateliere online de scriere dramatică, pentru adolescenţi între 14 şi 18 ani, un program cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Teatrul este mult mai mult decât ceea ce un spectator vede pe scenă. (…) Ne propunem să desluşim împreună cu minimum 30 de adolescenţi din Constanţa, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamţ şi Sibiu, ce înseamnă dramaturgia asta şi cum ar putea să prindă viaţă. Primii paşi în scrierea dramatică, iar aceşti primi paşi vor fi conduşi de alţii şi vor alcătui un volum de piese de teatru scrise numai şi numai de adolescenţi.

AUDIO

“Platforma culturală Frilensăr este de mai bine de şapte ani unul dintre cei mai importanţi producători teatrali independenţi din România, cu un repertoriu de peste zece spectacole de teatru bazate pe dramaturgie proprie şi instrumente teatrale contemporane şi cu peste 20 de participări la cele mai importante festivaluri de profil din ţară. Încă de la început, Frilensăr şi-a canalizat energiile în zona artei comunitare, (…) încercând în permanenţă să susţină şi să valorifice grupuri ţintă aflate în medii defavorizate”, se arată în comunicat.

Trainerii programului sunt: Daniel Chirilă – A fondat platforma culturală Frilensăr în anul 2013, iar de atunci este managerul, dramaturgul şi regizorul acestei platforme. A absolvit Facultatea de Teatru din Iaşi în 2012, iar în 2016 a câştigat Premiul pentru cea mai bună trupă de actori la “Gala Hop“. În prezent este regizor angajat al Teatrului Tineretului Piatra Neamţ.

George Cocoş – Este actor angajat al Teatrului pentru copii şi tineret “Luceafărul” Iaşi. Ca dramaturg, s-a remarcat începând cu anul 2018, fiind selecţionat pe lista scurtă a Concursului de mono-drame de la Bacău, cu textul “Şpagă”. A câştigat trei premii la Concursul de dramaturgie “Dan Borcia”, textele sale fiind montate la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ. A realizat documentarea şi textul spectacolului “Don’t Do Drugs” care a avut premiera în anul 2018, în Iaşi. A fost unul dintre cei cinci rezidenţi ai “Drama 5”, un program special creat de Reactor de creaţie şi experiment Cluj pentru tinerii dramaturgi români.

e-Cultura.info / Autor: Nona Jalbă.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.