Au început filmarile la filmul ‘Moromeţii 2’, în regia lui Stere Gulea

Horațiu Mălăiele în rolul lui Moromete

Horațiu Mălăiele în rolul lui Moromete

Filmările la lungmetrajul ‘Moromeţii 2’, în regia lui Stere Gulea, cu actorul Horaţiu Mălăele în rolul principal, au debutat, luni, în comuna Talpa, locaţie unde, în urmă cu mai bine de 30 de ani, s-a înregistrat prima parte a filmului.

Filmul este inspirat din cel de-al doilea volum “Moromeţii”, “Viaţa ca o pradă”.

În rolurile principale ale filmului vor juca Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete), dar şi Iosif Pastina (Niculae), Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

De două luni, autorităţile comunei şi localnicii fac voluntariat pentru a realiza condiţii optime pentru filmări. Prin această nouă producţie, edilul localităţii speră ca Talpa să ajungă să facă parte din circuitul turistic al ţării.

“Din punctul meu de vedere, dacă acum 32 de ani, când s-a turnat prima parte, era o altă abordare – oamenii au venit, au turnat şi au plecat, nimeni nu îndrăznea să se gândească la ceva mai mult, de data aceasta e o oportunitate pentru comuna Talpa, pentru mine, ca primar. După terminare o să facem un brand pentru comunitate, să fie descoperit satul românesc, nu este vorba de sărăcie, ci de modestie, simplitate – casele acelea, care erau mai sănătoase, mai trainice, nu neapărat termopane şi rigips. Se deschide o provocare” , a declarat primarul Benone Rababoc, citat de Agerpres.

Filmările în comuna Talpa vor dura trei săptămâni şi au loc în cinci imobile, una dintre case fiind aceeaşi în care s-a înregistrat prima peliculă.

Potrivit primarului, pentru decor a fost nevoie de realizarea mai multor obiective şi de figuranţi, utilaje agricole şi animale.

“S-a improvizat o cârciumă, o faţadă a unei primării. Atât eu cât şi mulţi oameni din comună, cei de la ajutor social, am dat o mână de ajutor. Era normal să facem lucrul acesta. De două luni facem parte din echipa de pregătire. Este bucuria mare şi avem speranţa să se întâmplă ceva după asta. De 20 de ani îmi doresc să dau viaţă comunei”, a spus Rababoc.

În perioada filmărilor, actorii au ales să facă naveta la Alexandria, Bucureşti sau chiar să se mute în comuna Talpa.

“Oamenii au început sa îndrăgească comuna. Personajele principale au ales să rămână în localitate. Horaţiu Mălăele e cazat la mine. Sunt actori care sunt rămaşi în casele oamenilor din localitate. Sunt modeşti, simpli. Pe mine m-au impresionat. Sunt deschişi pentru localitate, pentru oameni, pentru tot ce se întâmplă”, a mai spus primarul.

Comuna Talpa este situată la 43 de kilometri de municipiul Alexandria şi la 39 de kilometri de comuna Siliştea Gumeşti, localitatea natală a scriitorului Marin Preda.

e-Cultura.info / Autor: Luiza Abu Salem.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.