Au început înscrierile la cea de-a X-a ediție a Premiilor Gopo

Au început înscrierile la cea de-a X-a ediție a Premiilor Gopo

Au început înscrierile la cea de-a X-a ediție a Premiilor Gopo

Înscrierile pentru cea de-a X-a ediție a Premiilor Gopo au început marți, iar gala în cadrul căreia vor fi premiate filmele industriei autohtone urmează să aibă loc pe 28 martie, informează un comunicat al organizatorilor

Înscrierile pentru cea de-a X-a ediție a Premiilor Gopo au loc în perioada 19 — 29 ianuarie. Eligibile pentru a fi jurizate și nominalizate la Premiile Gopo 2016 sunt lungmetrajele și scurtmetrajele românești sau realizate în co-producție cu participare majoritar românească care au avut premiera pe marile și micile ecrane din România și în festivaluri competitive, naționale sau internaționale, în perioada 1 ianuarie — 31 decembrie 2015.

Conform regulamentului Premiilor Gopo, toate filmele de lungmetraj de ficțiune și documentar care au beneficiat de cel puțin o săptămână de difuzare cinematografică (în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet) vor fi luate în considerare de către juriul de preselecție. Organizatorii vor solicita producătorilor completarea unei fișe tehnice pentru a asigura acuratețea informațiilor vehiculate în procesul de jurizare și nominalizare, precum și o copie a filmului, pentru membrii juriului de nominalizări.

În cazul filmelor eligibile exclusiv la categoriile “cel mai bun film documentar”, “cel mai bun scurtmetraj de ficțiune” și “cel mai bun scurtmetraj documentar”, înscrierea de către producători este obligatorie, pentru ca acestea să fie luate în calcul de către juriul care va decide nominalizările. Pentru fiecare film înscris se vor trimite fișa tehnică completă, un link de vizualizare a filmului și câte 11 DVD-uri (unul pentru fiecare membru al juriului de nominalizări), prin poștă sau curier, în plic închis, cu mențiunea “Preselecție Premiile Gopo”, pe adresa Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR): Str. Popa Soare nr. 52, et. 1, ap.4, sector 2, București, în atenția Alexandrei Boghiu (coordonator de producție Premiile Gopo).

Producătorii și realizatorii de film din România sunt invitați să completeze fișa tehnică disponibilă pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro și să o trimită în format electronic, împreună cu link-ul de vizualizare a filmului, pe adresa de email: alexandra.boghiu@premiilegopo.ro.

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselecție format din 11 profesioniști din domeniu — Stere Gulea (regizor), Florin Piersic Jr. (actor), Daniel Mitulescu (producător), Melania Oproiu (monteur), Sorin Botoșeneanu (operator/profesor universitar), Miruna Berescu (directorul Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul) și criticii de film Cristina Corciovescu, Ștefan Dobroiu, Doinel Tronaru, Laurențiu Brătan, Ionuț Mareș.

După anunțul nominalizărilor (cu o lună înaintea galei), peste 450 de profesioniști activi din toate domeniile industriei de film românești vor fi invitați să voteze pentru desemnarea câștigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism vot asigurat de PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat în 2011.

Regulamentul și fișa tehnică se găsesc pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro.

De-a lungul celor nouă ediții de Premii Gopo, profesioniști din toate domeniile cinematografiei românești au fost recompensați pentru performanțele lor. În 2015, filmul “Closer to the Moon”, de Nae Caranfil și-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee, pentru “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor” și “cel mai bun scenariu”.

Gala Premiilor Gopo 2016 — ediția a X-a este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Babel Communications.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.