fbpx

                                                                             pictogramae

Au început înscrierile la “Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”

Festivalul Concurs Naţional de Muzică Folk intitulat “ Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, eveniment ce poartă numele iniţiatorului şi regretatului jurnalist Gabi Dobre,fiind o manifestare cultural-artistică de mare amploare, care se adresează grupurilor muzicale şi interpreţilor individuali de muzică folk, cantautori din România. 

Ediţia a XV-a a Festivalului îşi propune readucerea în actualitate a acestui gen muzical, depistarea şi încurajarea talentelor interpretativ-creative şi îmbogăţirea cu noi valori a repertoriului naţional de muzică folk, incurajând creaţia de muzică folk autohtonă şi intensificând promovarea modalităţilor moderne de expresie artistică.

Festivalul este organizat de către Casa de Cultură “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti, în perioada 10-11 octombrie 2014, la sediul Teatrului “Toma Caragiu”, inserând în structura sa componente competitive şi spectaculare.

Concursul se va desfăşura vineri iar sâmbătă va fi organizată festivitatea de premiere. În ambele seri vor avea loc recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk.

În cadrul festivalului va fi invitat şi câştigătorul Marelui Premiu desemnat la ediţia anterioară pentru susţinerea unui recital.
Casa de Cultură “I.L.Caragiale” Ploieşti, în calitate de organizator, are dreptul exclusiv de a fotografia, înregistra audio-video în scopul difuzării şi/sau distribuirii fixărilor audio-vizuale aferente prestaţiilor concurenţilor din cele două zile de festival, pentru promovarea ediţiilor viitoare ale festivalului.

Taxa pentru concurenţii admişi este de 30 de lei. Vor fi acordate maimulte premii în bani. Premiul de interpretare – grup/fromatie/band în valoare de 2000 lei, Premiul de interpretare – solist în valoare de 1000 lei, Premiul de măiestrie instrumentală în valoare de 1000 lei, Premiul de creaţie (muzică şi text) în valoare de 1000 lei, Premiul de popularitate în valoare de 1000 lei, Premiul I – TROFEUL FESTIVALULUI în valoare de 2500 lei.

e-Cultura.info

 

Dacă îţi place acest articol dă un like. Intre şi pe facebook.com/cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer