fbpx

Au început înscrierile la Festivalul de Film Ortodox Byzanfest

Festivalul de Film Ortodox Byzanfest

Festivalul de Film Ortodox Byzanfest

Realizatorii de film ortodocși din întreaga lume își pot înscrie online filmele la cea de a cincea ediție a Festivalului de Film Ortodox Byzanfest.

Festivalul concurs acceptă scurtmetraje și lungmetraje cu teme de spiritualitate sau de inspirație creștin ortodoxă.

Termenul-limită de trimitere a filmelor este 23 august 2020.

Byzanfest își propune să promoveze autorii ortodocși de film, pentru că cinematografia reprezintă un mediu eficient de evanghelizare și aduce frumusețea duhovnicească pe tărâmul artei, punând-o la dispoziția unui public global.

Evenimentul este o inițiativă a organizaţiei Transfigure Media, coordonată de Chris Vlahonasios, un credincios ortodox din Melbourne, Australia.

El a ales numele festivalului în onoarea și amintirea Imperiului Bizantin, cel mai longeviv imperiu din istorie, care a dăinuit peste un mileniu. Acesta a fost „un loc al înțelepciunii, artei și credinței. Duhul și valorile Bizanțului continuă să lumineze prin lucrările artiștilor creștini ortodocși și în era digitală”, afirmă organizatorul.

Gândit de la început ca un festival online, Byzanfest nu este afectat de restricțiile sanitare din timpul pandemiei. Filmele vor putea fi vizionate pe Internet timp de două săptămâni în luna octombrie.

Lungmetrajele vor putea fi accesate la cerere, cu plată, pe www.byzanfest.com, iar veniturile vor fi împărțite cu autorii.

Filmele nominalizate și premiate se găsesc pe canalul de Youtube al festivalului.

Festivalul primește înscrieri din întreaga lume și de la autori de orice vârstă, profesioniști sau amatori. Filmele din competiție nu trebuie să fie neapărat religioase, dar este necesar să fie făcute într-un duh ortodox, afirmă organizatorii.

e-Cultura.info

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.