fbpx

Ascultă în soundcloud Au început lucrările de reabilitare și consolidare la Cazinoul din Constanţa


Cazinoul din Constanţa

Cazinoul din Constanţa

Lucrările pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa au început, iar în prezent sunt demolate elementele care au fost introduse ulterior construcţiei originale, urmând ca faţada clădirii să ajungă la forma originală din 1910.

Cu acest prilej, va fi demolată o scară construită după 1986 care nu a respectat stilul Art Nouveau al monumentului şi a astupat faţada Cazinoului dinspre mare.

AUDIO

Printre ziduri, echipele de restauratori au găsit schiţe ascunse cel mai probabil de deţinuţii care au lucrat la renovarea Cazinoului în anii 1950. Primăria Constanţa a trimis sâmbătă, un comunicat de presă, în care anunţă că echipele de experţi au început deja lucrul la Cazinou, iar specialişti din Germania şi Austria testează probe de tencuială, parament, finisaje şi ornamente.

Coordonatorul lucrărilor la Cazinou, inginerul Marius Stan, a afirmat că în prezent au loc lucrări de demolare şi de desfacere a elementelor care nu respectă forma originală a clădirii.

“În acest moment se execută lucrări de demolare şi desfacere a elementelor introduse ulterior construcţiei iniţiale, pentru a aduce faţada la forma originală din 1910. Vor fi efectuate recompartimentări, conform autorizaţiei de construire emisă de Primăria Constanţa, pentru funcţiunile noi pe care le va avea Cazinoul. La ultima restaurare au fost introduse elemente care nu corespund şi acestea vor trebui desfiinţate”, a afirmat Marius Stan.

De asemenea, arhitectul Radu Cornescu, desemnat de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, să supravegheze lucrările, a oferit câteva detalii despre modul cum se vor desfăşura lucrările de reabilitare a Cazinoului.

Primăria Constanţa a precizat că vor avea loc remodelări ale spaţiilor interioare astfel încât această clădire să funcţioneze mai mult în scop cultural, iar în interiorul Cazinoului va exista şi o expoziţie permanentă cu istoria acestei clădiri.

Compania Naţională de Investiţii a anunţat la mijlocul lunii aprilie, începerea lucrărilor pentru reabilitarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa. Durata contractului este de 27 de luni, iar valoarea investiţiei se ridică la peste 56 de milioane de lei cu TVA.

e-Cultura.info

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.