fbpx

BaLaKo în concert pentru prima dată în România

BaLaKo este un nou proiect autohton dedicat genurilor jazz si world-music, ce are la baza o echipa de tineri instrumentisti profesionisti, o parte dintre ei fiind deja familiarizati cu scena gratie unor colaborari anterioare cu numeroase alte trupe printre care si Mandinga.

Vara aceasta, proiectul va fi prezentat in premiera publicului din Romania in cadrul unui concert-eveniment cu acces gratuit, ce va avea loc in data de 8 iulie, pe terasa Mall Promenada(Calea Floreasca, nr. 246B, metrou Aurel Vlaicu). Evenimentul, organizat de ArtSide in parteneriat cu Happiness Production,  va fi gazduit de Andi Moisescu, unul dintre primii fani ai proiectului.

Andi nu este insa singurul care a crezut in Balako inca de la inceput, printre sustinatori numarandu-se si Catalin Stefanescu, Institutul Cultural Roman precum si Asociatia Culturala B’ESTFEST alaturi de Music in Space; acestea din urma au si investit in inregistrarea primului album BaLaKo, facilitand totodata includerea trupei in programul CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program).

Conceput ca o calatorie muzicala prin lume, BaLaKo prezinta un amestec efervescent de ritmuri clasice de jazz, imbogatite cu sonoritati tradiționale culese din folclorul balcanic si influente latine.  Acest cocktail muzical a fost apreciat inca de la inceput, la scurt timp de la infiintare, in 2013,  membrii BaLaKo trecandu-si in CV o prima reusita odata cu participarea la  Festivalul de Jazz de la Montreux, unul dintre cele mai renumite evenimente de acest tip din lume.

Cantarea a fost de bun augur, aducand noi vesti bune si pentru vara anului 2014: un concert confirmat in cadrul North Sea Jazz Festival (Rotterdam, 11 iulie) – locul unde multe legende ale jazz-ului precum Benny Goodman, Miles Davis, Sarah Vaughan, Count Basie, Dizzy Gillespie sau Stan Getz au scris istorie, si un altul la Sziget Festival (Budapesta, 14 august), cel mai mare festival de muzica din Europa Centrala si de Est (care va avea ca headlineri anul acesta nume precum Queens of The Stone Age, Skrillex, Macklemore& Ryan Lewis, Blink 182 si The Prodigy).

Cu radacini pe continente si in culturi diferite,  din Cuba pana in Romania, din Mexic spre Ungaria si Slovacia, membrii BaLaKo sunt muzicieni profesionisti care au impartit scena de-a lungul timpului cu nume celebre precum Buena Vista Social Club, Manolito Simonet y Su Trabucco, Bamboleo, Havana Lounge, Billy Cobham sau Luis Conte. Valentin Andrei Zachar – Zach (saxofon), Marius Cristian Ciupitu – Ciupi (tobe),  Antonio Segui Rolando – Tony (trombon), Omar Secada Dihigo (pian), Alexander Himely Benavides – Nino (congas), carora li se alatura Sebastian Yoo (bas), Leonard Vasile (acordeon) si Sebastian Burneci (trompeta) reprezinta asadar proiectul BaLaKo, pe care spectatorii bucuresteni il vor intalni live.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.