Balul Operei, eveniment de tradiție

Balul Operei 2016

Balul Operei 2016

Cea de-a XXI-a ediţie a Balului Operei, eveniment deosebit, de tradiție va avea loc la Opera Naţională Romană din Cluj-Napoca, sâmbătă, 5 martie 2016.

“Într-o Cetate milenară de mare tradiţie europeană, cu un centru universitar de mare prestigiu naţional şi internaţional și cu o orientare multiculturală vibrantă, precum orașul Cluj-Napoca, propunem prin Balul Operei 2016 un eveniment dedicat valorii şi perpetuării unui perimetru select, care prilejuieşte an de an, întâlnirea personalităţilor vieţii cademice, economice, culturale şi politice, ale căror efort conjugat duc,în final, la excelenţa în educaţie, cultură, artă şi civilizaţie a întregii comunităţi”, declară organizatorii evenimentului.

Această ediție a Balului Operei reprezintă o revenire la formatul inițial al evenimentului, în aşteptarea lucrărilor care vor permite extinderea scenei pe toată suprafaţa sălii de spectacol, în spiritul unei manifestări de o asemenea anvergură.

Ediția 2016 a Balului Operei aduce în fața publicului un spectacol deosebit, în premieră: “Musical on Broadway”, oferit de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea și în regia Mihaelei Bogdan. Momentul muzical va fi continuat cu tradiţionala Gală a Laureaţilor, decernarea Trofeelor Lya Hubic, a Premiului Mecena şi a titlului de Senior al Cetăţii.

După o pauză de şampanie colorată muzical, cea de-a doua parte a serii de bal continuă cu un concert extraordinar, într-un alt registru, dar in același spirit de Broadway, cu flamboaiantul spectacol Sinatra,susținut de Horia Brenciu & HB Orchestra, pe aceeași scenă a Operei clujene.

Marele Bufet al Balului Operei și recitalul susținut de excepționalul căntăreț de culoare Irvin Doomes, din Statele Unite ale Americii, pe scena special amenajată din foaier, vor transforma și această ediţie într-una de neuitat.

Amfitrionii ediţiei 2016 vor fi Rareș Bogdan şi Irvin Doomes.

Balul Operei – un spectacol de înaltă ţinută și rang european, desfăşurat într-un cadru select, dedicat exprimării şi interrelaţionării ce aduc valoare și recompensează talentul, frumuseţea şi generozitatea – este evenimentul integrat şi aliniat marilor evenimente de gen din Europa.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.