Baritonul Ștefan Ignat director-general Interimar al Operei Naționale București

Ștefan Ignat preia mandatul de director-general Interimar al Operei Naționale București

Ștefan Ignat preia mandatul de director-general Interimar al Operei Naționale București

Reprezentantul Ministerului Culturii și Identității Naționale, secretarul de stat Mădălin Voicu, a anunțat angajații Operei Naționale București numele celui care preia interimatul managementului instituției.

În data de 21 decembrie expiră mandatul de director-general interimar al regizoarei Beatrice Rancea, deși perioada de un an și jumătate cât s-a aflat în această poziție de conducere a fost una extrem de prolifică la nivel creativ, în ciuda vicisitudinilor de buget, acest mandat nu i-a fost prelungit până în primăvară, așa cum se așteptau angajații și colaboratorii instituției.

Baritonul Ștefan Ignat, solist al Operei Naționale București, preia interimatul, începând cu data de 22 decembrie 2017. Aflat în sală, noul interimar a urat succes celui care va câștiga în primăvară concursul pentru ocuparea postului de director general și, întrebat cine va fi directorul artistic al Operei a precizat că va face foarte curând acest anunț.

Angajații operei adunați în sala mare de spectacole, a felicitat-o pe regizoarea Beatrice Rancea pentru realizările instituției din această perioadă și a făcut precizarea că este o situație temporară, întrucât la Opera Națională București se va organiza în primăvară concursul pentru ocuparea postului de manager-general pentru următorul mandat.

În prezent, directorul artistic al instituției este dirijorul Marcello Mottadelli.

***

Ștefan Ignat este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti în anul 1995, a obţinut în acelaşi an o bursă de studii la celebra şcoală de muzică Mozarteum din Salzburg, iar în anul 2010 a obţinut doctoratul în Muzică la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Ştefan Ignat este din 1999 solist al Operei Naţionale Bucureşti, după ce în prealabil a fost, timp de trei ani, solist al Landestheater din Salzburg (Austria).

Repertoriul său este vast şi cuprinde lucrări de operă semnate de compozitori precum Wolfang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Richard Strauss, Camille Saint-Säens, Jules Massenet, Richard Wagner. De asemenea, abordează cu uşurinţă şi repertoriul vocal-simfonic, interpretând lucrări de Johannes Brahms, Carl Orff, Dimitri Şostakovici, Gustav Mahler, Ludwig van Beethoven.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.