fbpx

Beatrice Rancea, manager interimar al Operei Naționale București

Beatrice Rancea

Beatrice Rancea

Beatrice Rancea a fost numită miercuri manager interimar al Operei Naționale București (ONB), informează un comunicat al Ministerului Culturii.

Totodată, arată comunicatul, vor demara procedurile de separare a Operei Naționale București de Teatrul Național de Operetă și Muzical “Ion Dacian” fuzionate prin Hotărârea de Guvern 741/2013, urmând ca, “în cel mai scurt timp posibil, cele două instituții de spectacol să fie reorganizate și să-și poată relua activitatea artistică într-o nouă formulă”.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, susține că situația de la ONB impune “un reglaj în mai mulți pași”.

“Cronicizarea situației de față și complexitatea ei mă determină să am o abordare rațională; nu cred în rezolvarea și reformarea violentă a instituțiilor. Există o mare oportunitate în această situație, oportunitatea de a corecta anumite disfuncționalități în organizarea instituțiilor de spectacol din România. Este, cred, cel mai potrivit moment să amendăm o decizie dintr-un mandat anterior, care a dus la fuzionarea a două instituții de cultură cu specific, public și repertoriu diferite”, a declarat ministrul Culturii, potrivit comunicatului citat.

Șuteu aduce în discuție și statutul colaboratorilor străini în instituțiile de spectacole din România.

“Consider, totodată, că instituțiile de spectacol din România trebuie să înțeleagă ca fiind fundamentale colaborările internaționale și deschiderea către performanță artistică reală. Asigur artiștii Operei Naționale din București și ai Teatrului Național de Operetă și Muzical ‘Ion Dacian’ de sprijinul Ministerului Culturii, care va acompania reformarea acestora și le va garanta resurecția unui spirit internaționalist, exigent și strălucitor”, spune ministrul.

Opera Națională București a fost, recent, cadrul unor conflicte între artiști. După ce dirijorul Tiberiu Soare a fost numit director general interimar al ONB, la începutul lui aprilie, acesta a scos numele coregrafului Johan Kobborg de pe site-ul instituției de spectacole, pe motiv că titulatura lui, de coordonator al Baletului ONB, nu există în organigramă.

Johan Kobborg a anunțat atunci că va părăsi Opera Națională București, lucru care a dus la proteste ale mai multor dansatori coordonați de el. La rândul lor, angajați ai Operei au organizat manifestări în Sala Mare a ONB pentru susținerea conducerii ce a contestat funcția lui Kobborg.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.