fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Biblioteca Județeană Astra Sibiu inaugurează Colțul Chinezesc

Biblioteca Județeană Astra Sibiu va inaugura Chinese Corner/ Colțul Chinezesc în incinta corpului B (la parter).

Proiectul, realizat în parteneriat cu Institutul ‘Confucius’ din cadrul Universității’ Lucian Blaga’ din Sibiu, reprezintă o nouă componentă a serviciilor culturale existente în bibliotecă publică sibiană.

Colțul chinezesc este dotat cu cărți și materiale audio-video în limba chineză din toate domeniile, cu cursuri interactive destinate învățării limbii chineze și cu o importantă bază de date referitoare la civilizația multimilenară a unei țări care joacă și va juca un rol tot mai important pe scena mondială.

Prin deschiderea Coltului Chinezesc, Biblioteca Județeană își dovedește disponibilitatea de a veni în întâmpinarea interesului deosebit manifestat de utilizatorii noștri față de cultură și civilizația Chinei.

Programul va rula pe o perioadă de trei ani, urmând o prelungire conformă cu impactul asupra beneficiarilor. Nu va exista nicio barieră lingvistică, voluntarii Institutului Confucius fiind deja vorbitori de limba română.

Cursurile si toate serviciile de informare si împrumut vor fi gratuite.

Institutul Confucius de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a luat ființă în cadrul cooperării dintre Universitatea’ Lucian Blaga’ din Sibiu (ULBS) în Sibiu, România și Beijing Language and Culture University, China.

Institutul Confucius din Sibiu este primul stabilit în România și are ca drept susținător Office of Chinese Language Council International (Hanban). Scopul noului partener al Bibliotecii Județene Astra Sibiu este consolidarea cooperării educaționale între România și China, sprijinul și promovarea dezvoltării învățământului în limba chineză, și dezvoltarea înțelegerii reciproce între români si chinezi.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest