fbpx

Biblioteca Municipală din Caracal va fi restaurată cu fonduri europene de peste 10 milioane lei

Biblioteca Municipală din Caracal

Biblioteca Municipală din Caracal “Virgil Carianolopl”

Clădirea Bibliotecii municipale “Virgil Carianopol” din Caracal, imobil de patrimoniu datând din 1906, va fi restaurată, iar instituţia va beneficia de dotări pentru înfiinţarea de noi secţii, printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de peste 10 milioane lei, a anunţat viceprimarul oraşului, Octavian Stănescu.

Prin proiectul cu fonduri europene se va realiza restaurarea şi consolidarea clădirii şi vor fi amenajate o sală multimedia cu echipamente specifice, o ludotecă la demisol, precum şi o sală de conservare. În curtea bibliotecii va fi amenajată o sală de spectacole în aer liber ce poate fi acoperită dacă este necesar.

Reprezentanţii Primăriei Caracal şi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia au semnat săptămâna trecută contractul de finanţare pentru proiectul de restaurare, consolidare, echipare şi dotare a Bibliotecii “Virgil Carianopol”.

“Finanţarea proiectului este nerambursabilă, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritara 5, iar valoarea lui este 10,2 milioane lei. Durata de realizare este de 33 de luni”, a spus Octavian Stănescu.

Biblioteca din Caracal funcţionează din anul 2004 într-o clădire de patrimoniu construită de Creditul Agricol Caracal în anul 1906, imobilul găzduind apoi Administraţia Financiară şi într-o perioadă Judecătoria.

Instituţia are mai multe secţii de împrumut şi lectură, reţea Biblionet cu mai multe computere şi găzduieşte frecvent diferite evenimente culturale (expoziţii, lansări de carte etc).

Potrivit coordonatorului Bibliotecii “Virgil Carianopol” din Caracal, Vera Grigorescu, instituţia deţine circa 60.000 de volume şi are aproximativ 10.000 de cititori anual.

e-Cultura.info / Autor: Cristina Matei.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.