Biblioteca Națională a României deschisă spre noi practici europene

Biblioteca Națională a României deschisă spre noi practici europene

Biblioteca Națională a României

Biblioteca Națională a României

Biblioteca Națională a României va colabora cu specialiști de la Paris, urmând să se modernizeze și să se deschidă spre noi tipuri de activități, pe modelul practicilor europene.

Acest aspect a fost discutat de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, cu directorul general al Bibliotecii Naționale a Franței, Sylviane Tarsot-Gilbert, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc miercuri la Paris.

“La Biblioteca Națională a Franței am avut o întâlnire cu directorul general al instituției, dna Sylviane Tarsot-Gilbert. (…) Am discutat despre posibilitățile ca Biblioteca Națională a României să colaboreze cu specialiștii de la Paris. Rezultatul discuției a fost unul promițător. Am discutat despre conservarea patrimoniului bibliotecii noastre, a filialei Batthyaneum din Alba Iulia, despre integrarea BNaR într-o serie de rețele internaționale, dar și despre modernizarea și deschiderea instituției spre noi tipuri de activități, pe modelul practicilor europene”, a scris Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI  Sala Unirii din Alba-Iulia, va intra intr-un proces de reabilitare

Ministrul Culturii face parte din delegația oficială a premierului Dacian Cioloș, care efectuează miercuri și joi o vizită la Paris, la invitația președintelui Republicii Franceze, Francois Hollande.

e-Cultura.info/ Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus