Bienala Flamenco din Sevilla

Festivalul de flamenco de la Sevilla

Festivalul de flamenco de la Sevilla

Flamenco este în centrul atenției la Sevilla la începutul acestei toamne datorită unui nou ciclu “Septiembre es Flamenco”, festival care dorește să revină în orașul andaluz în anii impari cu această artă declarată Patrimoniu Cultural Imaterial al Umanității, în timp ce în anii pari se desfășoară celebra Bienală Flamenco, semnalează site-ul elviajero.elpais.com.

Flamenco este o expresie artistică rezultată din fuziunea cântecului (“cante”), dansului (“baile”) și acompaniamentului muzical (“toque”), după cum semnalează site-ul UNESCO. Andaluzia, situată în sudul Spaniei, este leagănul artei Flamenco, care are rădăcini și în alte regiuni precum Murcia și Extremadura.

Spațiile în care se desfășoară, până la 20 septembrie, activitățile și spectacolele festivalului fac parte din patrimoniul orașului: “Torre de Don Fadrique”, sediu al Bienalei cu începere din 1998; curtea interioară “Patio de la Montería” din cadrul palatului “Real Alcázar” din Sevilla; teatrele “Teatro Lope de Vega” și “Teatro de la Maestranza”, loc de desfășurare pentru gala inaugurală și, respectiv, spectacolul final.

În programul festivalului sunt prevăzute și activități pentru copii, în scopul de a le cultiva pasiunea pentru flamenco.

“Museo del Baile Flamenco” se alătură festivalului prin inaugurarea a două expoziții. Una dintre ele cuprinde lucrări provenite de la Minzu University of China, în cadrul proiectului “El flamenco visto por ojos chinos” (Flamenco văzut de ochi chinezi). Cealaltă expoziție cuprinde desene umoristice despre flamenco de Eddie Pons, inițiativă a Consulatului Franței la Madrid.

e-Cultura.info/Autor: Pepa Sița

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.