Concursul Național de Teatru pentru elevi 'Ștefan Mihăilescu-Brăila'

Concursul Național de Teatru pentru elevi ‘Ștefan Mihăilescu-Brăila’

Cea de-a patra ediție a Concursului Național de Teatru ‘Ștefan Mihăilescu-Brăila’ se deschide joi, la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila, în competiție fiind înscrise trupe de teatru ale elevilor de liceu din zece județe ale țării.

Potrivit unui comunicat de presă remis marți de Primăria Brăila, concurenții sunt elevi din clasele X-XII, de la liceele de profil din țară și vor fi evaluați de un juriu de specialitate format din cadre universitare din Iași, Cluj și București.

Deschiderea festivă a evenimentului va fi urmată de spectacolul ‘Fragmente de viață’, prezentat de studenții masteranzi de la Universitatea de Artă ‘George Enescu’ Iași, în regia conf. univ. dr. Ovidiu Jighirgiu și un moment muzical poetic prezentat de Liceul de Arte ‘Hariclea Darclee’ precum și lansarea volumului de poezie ‘De-a bușilea prin aer’ de poetul Ștefan Ciobanu.

Potrivit directorului Liceului de Arte ‘Hariclea Darclee’, Neculai Enea, se vor acorda premii în bani, însoțite de materiale culturale, plachete și trofeul ‘Ștefan Mihăilescu-Brăila’.

CITEȘTE ȘI  CNC - 3 milioane de lei pentru manifestăriile din 2015

Gala laureaților și festivitatea de premiere fiind programate duminică, 3 noiembrie, în sala mare a Teatrului ‘Maria Filotti’.

Orașul din perioada interbelică, în care a debutat Ștefan Mihăilescu-Brăila (născut la Brăila pe 3 februarie 1925) va fi recreat printr-o expoziție de fotografie și text, în holul teatrului, realizată cu sprijinul Bibliotecii Județene ‘Panait Istrati’ și al Arhivelor Naționale.

Concursul Național de Teatru ‘Ștefan Mihăilescu-Brăila’ este organizat de Liceul de Artă ‘Hariclea Darclee’, în parteneriat cu Primăria Brăila, Ministerul Educației Naționale și cu Teatrul ‘Maria Filotti’.

Din 1949 până în 1954, Ștefan Mihăilescu-Brăila a jucat la Teatrul ‘Maria Filotti’, în spectacole ca ‘La Ilie bun și vesel’ de Ion Damian, ‘O scrisoare pierdută’ de I. L. Caragiale, ‘Poveste de dragoste’ de Margarita Aligher, ‘Burghezul gentilom’ de Moliere, ‘Bădăranii’ de Carlo Goldoni, ‘Nunta lui Kecinski’ de Suhovo Kobalin și ‘Ultima oră’ de Mihail Sebastian.

SURSA: AGERPRES

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus