fbpx

                                                                             pictogramae

Brukenthalul, primul muzeu vizitat cu ‘GPS-ul de artă’

Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu este primul din România care va oferi gratuit turiștilor posibilitatea să-l viziteze cu ajutorul unei aplicații pentru telefoanele mobile inteligente, numită i-locate și botezată de specialiștii în managementul cultural “GPS-ul de artă”, aceasta urmând a fi disponibilă din luna septembrie, a declarat miercuri Raluca Teodorescu, reprezentantă a muzeului.

“Muzeul Brukenthal din Sibiu va fi prima instituție muzeală din România care va permite ghidarea vizitatorilor cu ajutorul unei aplicații speciale pentru telefoanele mobile inteligente. Această aplicație poartă numele I-locate și a fost supranumită de unii specialiști în management cultural ‘GPS-ul de artă’.

Se dorește ca aplicația să fie disponibilă în regim gratuit din luna septembrie 2015, pentru toată perioada de desfășurare a proiectului. Aplicația va fi creată cu ajutorul unei finanțări în valoare de 4,7 milioane de euro, acordată de Comisia Europeană”, se arată într-un comunicat al Muzeului Național Brukenthal.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Practic, odată instalată pe telefoanele mobile, aplicația îi ajută pe turiști și să ajungă la Muzeul Brukenthal. Astfel, telefoanele le vor spune exact cum să ajungă la muzeu, care este distanța exactă până aici și mai mult, acest “GPS” oferă și un ghidaj cultural.

“Aplicația oferă și date despre expozițiile muzeului, despre importanța camerelor respective, pentru istoria orașului. Aplicația are o dublă funcție, este și un “GPS” și un fel de ghidaj în interiorul muzeului și în afara lui”, a explicat Raluca Teodorescu.

Aplicația se poate descărca gratuit pe telefoanele mobile din 1 septembrie 2015 până în decembrie 2016, de pe site-ulwww.i-locate.eu. “GPS-ul de artă” va fi disponibil în limbile română și engleză.

Muzeul Național Brukenthal este cel dintâi din Europa Centrală și de Est deschis pentru public încă din anul 1817, un muzeu fenomen care și-a deschis larg porțile și astfel publicul a putut să admire în ultimii ani colecțiile pe care le găzduiește în toată splendoarea lor. La Palatul lui Brukenthal de la Sibiu se vorbesc toate limbile din lume. Anual, sute de mii de oameni din toate colțurile lumii vin la Palat să admire colecțiile fostului guvernator transilvănean, care rămâne, după aproape două secole, la fel de inovator, modern și european.

e-Cultura.info / Autor: Isabela Paulescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer