fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Bucharest Science Festival

 Bucharest Science Festival

Bucharest Science Festival

Cel mai mare festival dedicat ştiinţei, Bucharest Science Festival, ajuns la a cincea ediţie, începe miercuri în Capitală.

Festivalul, cu tema ‘Exploratorii ştiinţei’, se desfăşură până pe 1 octombrie şi este organizat de Asociaţia Secular Umanistă din România (ASUR) şi de Planeta Ştiinţei.

Timp de cinci zile sunt programate expoziţii, conferinţe şi dezbateri, experimente şi demonstraţii, proiecţii de documentare.

Primul eveniment va avea loc miercuri, de la ora 19,00, la Cărtureşti Verona. Va fi o conferinţă susţinută de prof. Mark McCaughrean, senior advisor pentru Ştiinţă şi Explorare în cadrul Agenţiei Spaţiale Europene.

Joi, tot de la ora 19,00, la Humanitas Cişmigiu, va avea loc evenimentul “Cum decidem cum să ne hrănim?”, ocazie cu care participanţii au posibilitatea de a vedea documentarul Food Evolution.

De miercuri până vineri, în şcoli şi licee din Bucureşti, va fi organizat programul educaţional “Ştiinţa banilor”. Elevii vor putea afla cum trebuie luate corect deciziile financiare, cum se gestionează resursele, cum se planifică cheltuielile.

Tot în cadrul festivalului va fi organizat, vineri şi sâmbătă, la Facultatea de Chimie din cadrul UPB, programul educaţional “Atelierele de chimie Kid’s Lab”, care urmăreşte să atragă interesul copiilor asupra ştiinţelor naturale.

În şcoli şi licee din Bucureşti, de miercuri până vineri, vor avea loc Atelierele GeneED – ateliere practice de extragere a ADN-ului, însoţite de prelegeri despre bazele geneticii, sub îndrumarea studenţilor de la Facultatea de Biotehnologie a USAMV.

Duminică, de la ora 17,00, la Humanitas Kretzulescu va fi dezbaterea “Urzeala vaccinurilor: Războaiele imunităţii în România de azi”.

Totodată, în cadrul evenimentului ”Noaptea cercetătorilor”, care va avea loc vineri, începând cu ora 18,00, intrarea la Muzeul ”Grigore Antipa” şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală va fi gratuită. Intrarea în Muzeul de Geologie va fi gratuită pentru grupuri organizate pe toată durata Bucharest Science Festival.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest