fbpx

Bugetul de 5.350.000 de lei la Festivalului Naţional de Teatru 2015

Bugetul de 5.350.000 de lei la Festivalului Naţional de Teatru 2015

Festivalul Național de Teatru

Aura Corbeanu, directorul executiv al Festivalului Naţional de Teatru (FNT), a declarat, marţi, că bugetul ediţiei din acest an a evenimentului teatral, care va avea loc în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie, în Bucureşti, este de aproximativ 5.350.000 de lei.

Marţi, la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), a avut loc o conferinţă de presă în timpul căreia au fost anunţate evenimentele din cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru şi la care au participat, printre alţii, Aura Corbeanu, director executiv al manifestării, Marina Constantinescu, selecţioner şi director artistic al FNT, şi Ion Caramitru, directorul TNB şi preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Ion Caramitru a vorbit, pe scurt, despre semnificaţia celor 25 de ediţii ale FNT, precizând că 25 de ani de festival înseamnă şi 25 de ani de statistică a calităţii teatrului românesc. În acest context, directorul TNB a spus că teatrul românesc îşi păstrează standardele.

Totodată, Ion Caramitru a menţionat că se bucură că ediţia din acest an a festivalului este mai bogată, mai diversificată, cu oaspeţi din străinătate, dar şi cu spectacole din multe teatre din ţară.

În completarea celor spuse de Ion Caramitru, Aura Corbeanu, directorul executiv al FNT, a precizat că, la ediţia din acest an, vor fi 98 de reprezentaţii, pentru 17 spectacole din Bucureşti, 26 de producţii din ţară şi trei din străinătate.

În ceea ce priveşte bugetul festivalului, ea a precizat, pentru MEDIAFAX, că acesta este de aproximativ 5.350.000 de lei. “(Dacă, n.r.) este suficient este greu de spus. Este bugetul cu care noi vom face ediţia a 25-a a Festivalului Naţional de Teatru, împreună cu dumneavoastră, cu toţi partenerii, pentru publicul iubitor de teatru, pentru invitaţii din ţară şi din străinătate, pentru toţi aceia care cred şi vor crede întotdeauna că teatrul reprezintă un bastion al libertăţii noastre”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Aura Corbeanu.

La rândul său, Marina Constantinescu, directorul artistic al festivalului, a spus că ediţia din acest an este una despre prietenie. Totodată, ea a menţionat că acest festival este şi un manifest pentru cultura românească, pentru ce a avut, ce are şi ce va avea ţara noastră. “O cultură nu dispare peste noapte din neputinţa unora”, a spus selecţionerul FNT.

Totodată, Marina Constantinescu a precizat că, printre spectacole, expoziţii, dezbateri, conferinţe şi multe alte evenimente, vor avea loc şi două gale, una dedicată actorului Teodor Corban, iar alta pentru Lucian Pintilie, căruia îi este dedicată ediţia din acest an a FNT.

O premieră la ediţia din acest an este că trei dintre cele mai aşteptate spectacole din FNT vor putea fi urmărite în transmisiuni directe oferite de Grand Cinema & More. Astfel, “Mein Kampf”, “Steaua fără nume” şi “BIZONI Fabula urbană #2” vor putea fi urmărite, pentru prima dată, în direct în cinci oraşe din România: la Cityplex Constanţa, Cinema Trivale Piteşti, Cityplex Braşov, Biblioteca Centrală Universitară din Timişoara şi la Grand Cinema & More Băneasa din Capitală.

Mai mult decât atât, prin intermediul parteneriatului încheiat cu Institutul Cultural Român (ICR), iubitorii teatrului românesc aflaţi în Londra, Viena şi Chişinău vor avea privilegiul de a veni în contact în timp real cu scena vie a evenimentului desfăşurat la Bucureşti, urmărindu-l în transmisiuni în direct de la sediile ICR Viena şi ICR Londra şi în Sala mare a Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău.

FNT este un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, UNITER şi TNB, fiind producători, iar coproducător, Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.