fbpx

                                                                             pictogramae

Bugetul Ministerului Culturii suplimentat cu peste 5,7 milioane lei

Bugetul Ministerului Culturii (MC) a fost suplimentat cu 5.761.000 de lei pentru plata unor drepturi salariale personalului unor instituţii de cultură din Bucureşti şi din ţară, între care Filarmonica “George Enescu”, Biblioteca Naţională a României şi Teatrul Naţional Bucureşti.

Bugetul Ministerului Culturii pe anul 2015 a fost suplimentat “pentru plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale”, printr-o Hotărâre a Guvernului care a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Astfel, s-a aprobat suplimentarea cu suma de 320.000 de lei la capitolul “Cultură, recreere şi religie”, titlul “Cheltuieli de personal”, din suma globală prevăzută cu această destinaţie în bugetul Ministerului Finanţelor Publice – “Acţiuni generale”.

Sumele vor fi utilizate de direcţiile pentru cultură ale judeţelor Bacău, Botoşani, Buzău, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt, Suceava şi Vrancea numai pentru plata titlurilor executorii care intră sub incidenţa prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 71/ 2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

De asemenea, bugetul Ministerului Culturii a fost mărit cu suma de 5.459.000 de lei, la capitolul “Cultură, recreere şi religie”, titlul 51 “Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, din suma globală prevăzută cu această destinaţie în bugetul Ministerului Finanţelor Publice – “Acţiuni generale”.

Sumele alocate vor fi utilizate de Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Timişoara, Opera Naţională Română din Timişoara, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Română din Iaşi, Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatrul Naţional din Târgu Mureş, Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, Filarmonica “George Enescu” şi Biblioteca Naţională a României numai pentru plata titlurilor executorii care intră sub incidenţa prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr.71/ 2009, aprobată cu modificări prin legea 230/ 2011, şi ale Ordonanţei Guvernului nr.17/ 2012, aprobată cu modificări prin Legea nr.280/ 2013.

e-Cultura.info/ Autor: Diana Pârvulescu

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer