Bugetul pentru Programul Naţional al cercetărilor arheologice sistematice a fost aprobat

Bugetul pentru Programul Naţional al cercetărilor arheologice sistematice a fost aprobat

Programul Naţional al cercetărilor arheologice sistematice

Programul Naţional al cercetărilor arheologice sistematice

Bugetul aprobat pentru Programul Naţional al cercetărilor arheologice sistematice din România pentru anul 2018 este de 1.000.000 lei, anunţă Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN).

Acesta este alocat astfel: 700.000 lei pentru contractele de finanţare a lucrărilor de cercetare arheologică sistematică care urmează a fi încheiate cu instituţiile organizatoare a cercetărilor arheologice sistematice şi 300.000 lei pentru suplimentarea bugetului instituţiilor subordonate MCIN în vederea efectuării cercetării arheologice sistematice.

Primele două etape ale calendarului de desfăşurare a acestui program, constând în depunerea Fişei cadru pentru solicitarea de fonduri (04 – 24 aprilie 2018) şi verificarea de către Secretariatul Programului a îndeplinirii condiţiilor preliminare (25 aprilie 2018), au fost finalizate.

MCIN precizează că acest calendar se reia astfel: formularea priorităţilor cercetării arheologice de către Comisia Naţională de Arheologie, în vederea alocării sumelor necesare de la bugetul de stat, prin stabilirea unei ierarhizări a proiectelor în funcţie de analizarea Fişei cadru a finanţării şi a punctajului obţinut (30-31 mai); afişarea pe pagina de internet a MCIN a defalcării anuale a bugetului aprobat pe proiecte de cercetare arheologică finanţate în cadrul Programului (lista proiectelor declarate câştigătoare), în perioada 4 – 6 iunie; depunerea contestaţiilor (7 13 iunie); soluţionarea contestaţiilor (14 – 22 iunie).

CITEȘTE ȘI  Muzeul Satului Bănățean, o atracție turistică în prag de toamnă

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus