fbpx

Bustul compozitorului Dumitru Capoianu, în foaierul Ateneului Român

Ateneul Român

Ateneul Român

Un eveniment prilejuit de dezvelirea bustului compozitorului Dumitru Capoianu, în foaierul de la Sala Mare a Ateneului, în prezența soției maestrului, va avea loc joi, în pauza după prima parte a concertului simfonic, de la ora 20,00, informează Filarmonica “George Enescu”, într-un comunicatde presă

Bustul compozitorului Dumitru Capoianu (1929-2012), fost director la Filarmonicii ‘George Enescu’ între 1969 și 1973, este opera sculptoriței Elena Surdu-Stănescu.

Potrivit sursei citate, profesorul universitar Grigore Constantinescu și directorul general al Filarmonicii “George Enescu”, Andrei Dimitriu, vor vorbi la evenimentul dedicat dezvelirii bustului la Ateneu.

“Dorința mea este ca până la sfârșitul mandatului meu cei mai importanți directori generali ai Filarmonicii să aibă expuse statui-bust în foaierul Ateneului. La fel, dirijorii și soliștii de mare prestigiu, care au onorat scena noastră. În proiect ar urma dezvelirea altui bust, al celebrului dirijor Ionel Perlea, realizat de sculptorul Mihai Marcu, moment pe care îl programăm pentru luna ianuarie 2015”, a declarat Andrei Dimitriu, citat în comunicat.

El evidențiat “preocuparea de a avea un bronz al marelui dirijor Constantin Silvestri”. “Aceste evenimente se adaugă la cele două dezveliri din ultimul timp: busturile celebrului dirijor Sergiu Celibidache și al eminentului pedagog și violonist Ștefan Gheorghiu”, a mai spus directorul general al Filarmonicii “George Enescu”.

Joi, de la ora 19,00, la Sala Mare a Ateneului, concertul simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii “George Enescu” și dirijat de Camil Marinescu are în program lucrările: “Șase bisuri și un preludiu” de Dumitru Capoianu, “Concertul nr. 20, în re minor, pentru pian și orchestră, KV 466” de Wolfgang Amadeus Mozart și “Simfonia nr. 1, în mi bemol major, op. 13” de George Enescu. Solist va fi pianistul Cristian Niculescu.

Concertul va fi susținut și vineri, la Sala Mare a Ateneului, mai informează sursa citată.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.