fbpx

                                                                             pictogramae

Bustul compozitorului Dumitru Capoianu, în foaierul Ateneului Român

Ateneul Român

Ateneul Român

Un eveniment prilejuit de dezvelirea bustului compozitorului Dumitru Capoianu, în foaierul de la Sala Mare a Ateneului, în prezența soției maestrului, va avea loc joi, în pauza după prima parte a concertului simfonic, de la ora 20,00, informează Filarmonica “George Enescu”, într-un comunicatde presă

Bustul compozitorului Dumitru Capoianu (1929-2012), fost director la Filarmonicii ‘George Enescu’ între 1969 și 1973, este opera sculptoriței Elena Surdu-Stănescu.

Potrivit sursei citate, profesorul universitar Grigore Constantinescu și directorul general al Filarmonicii “George Enescu”, Andrei Dimitriu, vor vorbi la evenimentul dedicat dezvelirii bustului la Ateneu.

“Dorința mea este ca până la sfârșitul mandatului meu cei mai importanți directori generali ai Filarmonicii să aibă expuse statui-bust în foaierul Ateneului. La fel, dirijorii și soliștii de mare prestigiu, care au onorat scena noastră. În proiect ar urma dezvelirea altui bust, al celebrului dirijor Ionel Perlea, realizat de sculptorul Mihai Marcu, moment pe care îl programăm pentru luna ianuarie 2015”, a declarat Andrei Dimitriu, citat în comunicat.

El evidențiat “preocuparea de a avea un bronz al marelui dirijor Constantin Silvestri”. “Aceste evenimente se adaugă la cele două dezveliri din ultimul timp: busturile celebrului dirijor Sergiu Celibidache și al eminentului pedagog și violonist Ștefan Gheorghiu”, a mai spus directorul general al Filarmonicii “George Enescu”.

Joi, de la ora 19,00, la Sala Mare a Ateneului, concertul simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii “George Enescu” și dirijat de Camil Marinescu are în program lucrările: “Șase bisuri și un preludiu” de Dumitru Capoianu, “Concertul nr. 20, în re minor, pentru pian și orchestră, KV 466” de Wolfgang Amadeus Mozart și “Simfonia nr. 1, în mi bemol major, op. 13” de George Enescu. Solist va fi pianistul Cristian Niculescu.

Concertul va fi susținut și vineri, la Sala Mare a Ateneului, mai informează sursa citată.

e-Cultura.info/Autor: Daniel Popescu

Ţi-a plăcut articolul? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer