fbpx

                                                                             pictogramae

Caiete Silvane, revista culturală a județului Sălaj împlinește zece ani de apariție

Primul număr al revistei de cultură Caiete Silvane, din februarie 2005

Primul număr al revistei de cultură Caiete Silvane, din februarie 2005

Caiete Silvane, principala revistă de cultură din Sălaj, editată de Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, aniversează în februarie zece ani de la primul număr al noii serii a publicației, prilej cu care a fost realizat un plic aniversar și o ștampilă specială pe care apare numele revistei și cu care va fi francată, vineri, toată corespondența ce trece pe la principalul oficiul poștal din Zalău.

“În urmă cu zece ani apărea primul număr al noii serii a revistei de cultură Caiete Silvane. Atunci, împreună cu președintele Consiliului Județean, Tiberiu Marc, am reușit să strângem principalele instituții de cultură ale județului și am pornit în acest demers. (…) E, cum spuneam, un moment de bucurie. Sper să avem cât mai mulți ani de acum înainte împreună, pentru că cel puțin revista Caiete Silvane a demonstrat un lucru extrem de important și anume că împreună, instituțiile de cultură, oamenii de cultură pot să facă lucruri frumoase atunci când colaborează. Iar, într-un oraș și un județ mici eu cred că această colaborare este esențială”, a declarat joi, într-o conferință de presă, Daniel Săuca, redactorul-șef al publicației culturale.

Acesta a adăugat că ediția a VIII-a a Zilelor Caiete Silvane, ce va avea loc în perioada 19-21 aprilie, va fi dedicată aniversării revistei, la eveniment fiind invitați scriitori din întreaga țară.

“Cred că validarea în timp a revistei Caiete Silvane și faptul că a reușit să devină chiar o instituție dovedește că a fost un proiect serios încă de la început și, în timp, cei care au devenit colaboratori au adus valoare adăugată acestui produs cultural. Îmi amintesc că în urmă cu zece ani apăreau episodic reviste editate de diverse instituții, atunci când erau bani, și primele întrebări la momentul la care am decis să scoatem un produs care să fie valoros și reprezentativ pentru județ au fost legate de format, chiar și de culori. Iată că de zece ani revista apare și s-a dezvoltat și a adus în jur personalități importante”, a spus, la rândul său, Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Aniversarea a zece ani de apariție a revistei va fi marcată, vineri, prin apariția plicul aniversar “Caiete Silvane 10 ani”, realizat de Asociația Colecționarilor din Sălaj în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă și Poșta Română. De asemenea, a fost realizată și o ștampilă specială pe care apare numele revistei și cu care va fi francată, vineri, toată corespondența ce trece pe la principalul oficiul poștal din Zalău.

Revista Caiete Silvane este editată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a Consiliului Județean Sălaj, a Primăriei și Consiliului Local al municipiului Zalău, în parteneriat cu Instituția Prefectului Sălaj, Biblioteca Județeană Sălaj, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Direcția Județeană de Cultură, Cenaclul literar “Silvania”, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Arhivele Naționale — filiala Sălaj și Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” filiala Zalău.

e-Cultura.info/Autor: Sebastian Olaru

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer