fbpx

                                                                             pictogramae

“Camera 9”, proiect de scurtmetraje susținut de Cristian Mungiu

Regizorul Cristian Mungiu

Regizorul Cristian Mungiu

Studenții facultăților de film pot participa la competiția de scurtmetraje “Camera 9”, proiect susținut de Cristian Mungiu, informează un comunicat.

Competiția de scurtmetraje este organizată de Scena9 în parteneriat cu Les Films de Cannes a Bucarest și Cristian Mungiu, cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale, și se adresează exclusiv studenților facultăților de film din România, inclusiv masteranzilor care au absolvit în 2016, indiferent de forma de învățământ (public sau privat).

În perioada 6 iulie — 30 august, în cadrul competiției “Camera 9”, studenții facultăților de film din România vor putea să își înscrie proiectele cinematografice, iar nouă dintre scenariile înscrise vor primi consultanță din partea unora dintre cei mai buni profesioniști din România și o finanțare de 2.000 de euro pentru a produce un film de scurtmetraj. În plus, câștigătorii ar putea avea ocazia de a înscrie filmele în competiția de scurtmetraje din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

La finalul perioadei de înscrieri, juriul format din Cristian Mungiu, Flavia Popa, Tudor Reu, Luiza Vasiliu va analiza scenariile înscrise și va alege maxim nouă scenarii câștigătoare pentru a fi finanțate și produse sub îndrumarea mentorilor din cadrul proiectului. Câștigătorii vor avea parte de îndrumarea lui Tudor Reu în procesul de producție, Mircea Olteanu va oferi consultanță pentru etapa de editare, iar pentru sfaturi legate de scenariu tinerii regizori îl vor avea alături chiar pe Cristian Mungiu.

CITEȘTE ȘI  Dragoș Bucur, Tudor Chirilă, noii mentori ai Festivalului Ideo Ideis

“Eu, unul, n-am ajuns niciodată la Cannes cu vreun scurtmetraj, deși mi-aș fi dorit. Cu toate astea, am ajuns acolo pentru că unul dintre selecționerii de atunci îmi văzuse scurtmetrajele într-un festival. Când am mers la Cannes cu primul meu lungmetraj, am constatat că cei care fuseseră deja selectați cu scurtmetraje se orientau mult mai bine în zăpăceala profesională de pe Croazetă și primeau sfaturi folositoare, care să îi ajute pe mai departe în cariera de realizatori. E util să ajungi la Cannes deja de când te exprimi ca cineast cu scurtmetraje. Așa că, atâta cât pot eu să fiu de folos, sunt gata să dau o mână de ajutor celor care se regăsesc acum unde mă găseam și eu cu 20 de ani în urmă”, a declarat Cristian Mungiu, citat în comunicat.

Dosarul de înscriere include: formularul de înscriere completat, scenariul de film de ficțiune, rezumatul scenariului, concepția regizorală, numele persoanei/ companiei desemnate ca producător, documente care să demonstreze calitatea de student sau de absolvent a realizatorului.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer