Caravana Docuart ajunge în Cluj-Napoca

Sâmbătă 12 aprilie, Caravana Docuart ajunge în Cluj-Napoca, la Cinema Mărăști, cu un eveniment cultural adresat tuturor celor dornici să își croiască un program de weekend pentru sufletul și intelectul lor.

Va fi o zi dedicată relaxării și înțelegerii unor aspecte ale vieții redate altfel de filmul documentar, dar și cunoașterii unor povești nespuse ale istoriei, care ar fi, de altfel, păcat să treacă pe lângă noi se arată într-un comunicatal organizatoriilor primit la redacție.

“Suntem bucuroși să aducem povestea lui Emil Racoviță, cel care în 1920 a înființat primul Institut de Biospeologie din istorie și al cărui nume îl poartă Institutul de Speologie din Cluj-Napoca”, au declarat organizatorii, dar și cu alte documentare românești de success, care și-au servit de fiecare dată scopul de a-și captiva spectatorii, documentare premiate în 2013 la BDF (București Docuart Fest).

Caravana Docu ART debutează la ora 12:30 cu documentarul “În umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, câștigător al premiului pentru cel mai bun film documentar studenţesc la București Docuart Fest. / 23 min.

 Spectatorii mai pot vedea și „Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, câștigator al premiului pentru cea mai bună regie, secţiunea documentar studenţesc la București Docuart Fest. Filmul vorbește despre relația a două persoane cu dizabilități de vedere. / 14 min,”După FEL și CHIP” regia Paula Oneţ, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine, secţiunea documentar studenţesc. / 22 min,“Stremţ 89”, regia Anda Puşcaş și Dragoş Dulea, /  13 min., câștigător al trofeului Docuart Fest 2013. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări la care vor răspunde realizatorii documentarulu, 14:30 „Exploratorul”, regia Titus Muntean și Xantus Gabor. Filmul urmărește firul vieţii lui Emil Racoviţă, fondator al unei noi știinţe, biospeologia și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Producţie cu rol de document. /  70 min, 16:00 „aici… adică acolo”, /  75 min, prezentat în cadrul București Docuart Fest în afara programului compe-tiţional, în regia Laurei Căpăţână Juller.

Un film despre o problemă globală vazută la microscop. Proiecţia documentarului va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări cu publicul, la care va participa regizorul documentarului, Laura Căpăţână Juller.

Caravana DocuArt este parte din festivalul de film documentar “București DocuArt Fest 2012″. Mare parte dintre documentarele proiectate la festivalul din București vor ajunge în 5 mari orașe din țară, Brașov, Sibiu, Cluj, Iași, Timișoara (Vâlcea), E-cultura Media fiind partener media al caravanei.

Scopul principal al Asociației DOCUART este sprijinirea filmului documentar românesc și european, promovarea culturii populare tradiționale și contemporane în circuitul național și internațional de valori, inițierea de proiecte culturale și realizarea de programe în domeniu, în scopul promovării, conservarii și aparării statutului creatorilor.

Intrarea este liberă!

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer