Caravana Limbii Române în sudul Basarabiei

Caravana Limbii Române în sudul Basarabiei

Caravana Limbii Române în sudul Basarabiei

Caravana Limbii Române în sudul Basarabiei

“Caravana Limbii Române”, care se va desfășura în sudul Basarabiei, în perioada 16 – 25 mai, va cuprinde 15 reprezentații de teatru de păpuși pentru copii, dar și cursuri de perfecționare pentru limba română și istoria românilor pentru profesori, informează Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, prin intermediul unui comunicat.

Spectacolele vor fi puse în scenă de actorii păpușari ai Teatrului B.P. Hașdeu din Cahul, care vor prezenta piesele: “Nunta lui Tândală”, “Un suflet pentru o păpușă”, “Amintiri din copilărie”, “Sfânta Duminică”, “Noile aventuri ale Scufiței Roșii”.

“Teatrul reprezintă instrumentul cel mai atractiv pentru copii, care intră astfel în contact direct cu limba română, fără vreun efort deosebit, dând frâu liber imaginației și energiei”, se arată în comunicatul Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi”.

Caravana va ajunge în școlile din satele din sudul Republicii Moldova: Leova, Cimișlia, Taraclia, Albota de Jos (Hagichioi, Hîrtop, Albota), Comrat, Vulcănești, Ceadîr-Lunga, Borceag, Doina, Cheoselia, Alexandru Ioan Cuza și Cantemir (Cârpești, Baimaclia).

CITEȘTE ȘI  Muzeul civilizaţiilor din Marsilia, premiat de Consiliul Europei

De asemenea, pe 21 și 22 mai, în cadrul aceluiași proiect, se vor desfășura și cursuri/ateliere de perfecționare pentru limba română și istoria românilor pentru profesorii care predau în școli din Ucraina (sudul Basarabiei) și Republica Moldova.

Cursurile vor viza metodica și didactica predării, cerințele unui învățământ performant, instrumente atractive de studiu al limbii române și istoriei românilor, dificultăți ale profesorilor în predarea materiilor și vor fi susținute de profesori de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.

Proiectul se adresează atât cadrelor didactice, cât și copiilor și vizează promovarea și predarea limbii române și a istoriei românilor într-o manieră prietenoasă și accesibilă.

e-Cultura.info/ Autor: Irinela Vișan


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus