fbpx

Carte dedicată Papei Francisc lansată in februarie la Humanitas

Volumul “Papa Francisc. Convorbiri cu Jorge Bergoglio”, de Francesca Ambrogetti și Sergio Rubin, o confesiune la persoana întâi despre evenimentele care au marcat viața actualului suveran pontif, volum apărut recent la Editura Publica, va fi lansat pe 5 februarie la Humanitas.

Potrivit unui comunicat al Vicariatului Greco-Catolic de București, la eveniment sunt invitați să participe: scriitorul și publicistul Emil Hurezeanu, Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Mihai Frățilă, episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș cu sediul în Capitală, preotul Marius Taloș și gazetarul Gelu Trandafir.

În cele 200 de pagini al cărții, apărută în traducerea Anei-Maria Tamaș, Jorge Bergoglio povestește cum a ajuns familia sa în portul Buenos Aires în 1929, circumstanțele nașterii sale, cum și-a petrecut copilăria și cum în urma unei grave pneumonii a simțit primele semne ale vocației religioase.

Potrivit site-ului Editurii Publica, suveranul pontif vorbește și despre intrarea sa la seminar, primele ore predate, experiența sa ca profesor de psihologie și literatură… până la apariția “fenomenului Bergoglio”, după ce Ioan Paul al II-lea l-a uns cardinal.

Bergoglio acceptă să răspundă cu sinceritate și curaj întrebărilor directe și pătrunzătoare care îi permit să mărturisească modul său de gândire, cu luciditatea care îl caracterizează și fără să ocolească niciun subiect incomod: de la cum trebuie să fie trăită experiența rugăciunii, trecând prin celibat și activitatea pastorală a Bisericii, până la scandalurile sexuale sau opinia sa despre dictatura argentiniană, mai precizează sursa citată.

Născut Jorge Mario Bergoglio, la Buenos Aires în 1936, descendent al unei familii de italieni, Francisc este al 266-lea papă al Bisericii Catolice și șef al statului Vatican, fiind ales la 13 martie 2013 de membrii Colegiului Cardinalilor, după a cincea rundă de vot din a doua zi a Conclavului, pentru a ocupa, sub numele de Papa Francisc, scaunul lui Petru.

SURSA:  AGERPRES

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.