fbpx

Castelul Banffy va fi reabilitat cu 27,7 milioane de lei din fonduri europene

Castelul Banffy

Castelul Banffy

Castelul Banffy din localitatea clujeană Răscruci va fi reabilitat cu 27,7 milioane de lei din fonduri europene şi va găzdui, după finalizare, o serie de evenimente culturale, urmând să fie deschis şi pentru vizitare de către public.

Consiliul Judeţean Cluj a desemnat, în urma soluţionării definitive de către Curtea de Apel Cluj a contestaţiilor formulate, câştigătorul licitaţiei privind execuţia lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy şi a parcului-monument din localitatea clujeană Răscruci. (…) În valoare de 27.670.836 RON fără TVA, lucrările de restaurare şi conservare a castelului vor debuta după semnarea contractului de execuţie şi vor avea un termen de finalizare de maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere”, se arată într-un comunicat transmis, de CJ Cluj.

Din cuantumul total al lucrărilor, 19.526.036 lei reprezintă valoarea lucrărilor finanţate din fonduri europene ca urmare a proiectului câştigat de forul administrativ judeţean în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

“Vestea bună pe care o dăm azi clujenilor e că începe restaurarea acestei veritabile perle arhitectonice, un castel de o valoare culturală şi istorică inestimabilă pe care îl avem în proprietate. Ne dorim ca lucrările să se deruleze cât mai alert, astfel încât castelul să poată fi inclus în circuitul turistic şi al evenimentelor culturale, cu toate beneficiile ce decurg de aici”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

După reabilitare, Castelul Banffy va găzdui o serie de evenimente culturale.

Consiliul Judeţean urmăreşte prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcţiunii castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare şi dotare.

Va fi, astfel, amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru judeţul Cluj, prin restaurarea clădirii şi a zonei aferente, cu realizarea unor funcţiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum şi deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.

e-Cultura.info / Autor: Marius Septimiu Avram.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

CITEȘTE ȘI:  Sărbătoarea Mărțișorului - celebrată în prima zi a lunii martie

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Biserici Ortodoxe surori   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar   Actualitate culturală                                                                               Personalități culturale   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.