fbpx

Castelul Pelișor, închis până la sfârșitul lunii, pentru conservare

Castelul Pelișor, închis până la sfârșitul lunii, pentru conservare

Castelul Pelișor

Castelul Pelișor din stațiunea prahoveană Sinaia este închis, în această perioadă, pentru efectuarea unor lucrări de curățenie și conservare preventivă, în noiembrie, urmând a fi închis în același scop și Castelul Peleș.

Daniela Voitescu, șeful Secției Relații Publice din cadrul Muzeului Național Peleș, a declarat, miercuri că Pelișorul va fi închis până la sfârșitul lunii în curs, iar în acest interval vor fi efectuate lucrări de curățenie și conservare, specialiștii verificând totodată starea pieselor cuprinse în expoziția permanentă și făcând o selecție a acelora care au nevoie de restaurare.

“Aceste lucrări se efectuează anual, din anul 1993, când Castelul Pelișor a fost amenajat din casă de creație a scriitorilor și artiștilor români în muzeu. După redeschiderea acestui castel, urmează o perioadă, în intervalul 3-30 noiembrie, în care va fi închis pentru lucrări similare și Castelul Peleș. Luna noiembrie a fost aleasă pentru că s-a constatat că aceasta este o lună în care numărul de vizitatori este mai redus”, a precizat Voitescu.

Castelul Peleș, care este deschis momentan publicului, poate fi vizitat miercurea, în intervalul 11,00—16,15, și de joi până duminică între orele 9,15 și 16,15, lunea și marțea fiind închis.

Turul parterului costă 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru pensionari și 5 lei pentru elevi și studenți, în timp ce tariful pentru vizitarea parterului și a etajului I este de 50 de lei pentru adulți, 25 de lei pentru pensionari și 12,5 lei pentru elevi și studenți.

e-Cultura.info/Autor: Anamaria Toma

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.