fbpx

Casting pentru spectacolul “Fantoma de la Operă”, organizat de Teatrul de Operetă din Capitală

Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian” din Capitală organizează, în perioada 5 – 10 iulie, casting pentru unul dintre cele mai cunoscute musicaluri din lume – “Fantoma de la Operă”, producţie ce va intra în repertoriul instituţiei începând cu stagiunea 2014-2015, informează un comunicat al instituţiei.

Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow şi de o echipă de creaţie alcătuită din artişti români şi străini.

Musicalul “Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber, este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile, fiind popular chiar şi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu peste 130 de milioane de spectatori şi încasări de peste 5,6 miliarde de dolari, “Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producţie de pe Broadway, New York, depăşind recordul de 7.486 de reprezentaţii stabilit de musicalul “Cats”.

“Fantoma de la Operă” a câştigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei Olivier, cel mai recent fiind cel pentru cel mai popular show în 2002, un Evening Standard Award, şapte premii Tony (printre care cel pentru cel mai bun musical), şapte Drama Desk Awards şi trei Outer Critic Circle Awards. Spectacolul a fost produs în 151 de oraşe din 30 de ţări din întreaga lume, printre care Marea Britanie, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveţia, Germania, Japonia, Irlanda, Coreea de Sud, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Taiwan şi Thailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, cu o carieră desfăşurată în cele mai importante instituţii muzicale din lume (Metropolitan Opera House – New York, Royal Opera House, Covent Garden – Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre – Londra, Mariinsky Theatre – Sankt Petersburg etc.). Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără “Rigoletto” (Opera Naţională Bucureşti şi Lyric Opera of Chicago), “Tosca” (Santa Fe Opera), “Carmen” (Opera Theatre Saint Louis), “La Traviata” (Singapore Lyric Opera House), “Le Cour de Celimene” (Wexford, nominalizat la premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Irish Times Theatre Awards, în 2011), “Cavaleria rusticană”, “Paiaţe”, “Don Pasquale”, “Don Giovanni” şi premiera europeană pentru “Fantastic Mr. Fox” (toate la Opera Holland Park, Londra), “La Bohème” (British Youth Opera), “Flautul fermecat” (Royal Academy of Music), “Trial by Jury” (Covent Garden Festival). Stephen Barlow a fost coregizor pentru cel mai recent musical de pe West End, “Marguerite”, şi unul dintre regizorii turneului în Marea Britanie al musicalului “Jesus Christ Superstar”.

Castingul, care va avea loc în sala de repetiţii a Operei Naţionale Bucureşti, vizează următoarele roluri: Fantoma de la Operă – tenor/ bariton, Christine Daaé – soprană, Raoul, Viconte de Chagny – tenor/ bariton, Carlotta Giudicelli – soprană, Ubaldo Piangi – tenor, Meg Giry – soprană, Monsieur Gilles André – bariton/ tenor, Madame Giry – mezzosoprană, Monsieur Firmin – bariton (bas-bariton), Passarino – tenor, Joseph Buquet – bariton/ bas, Don Attilio – bas, Confidante – soprană, Monsieur Reyer – actor, Monsieur Lefevre – actor.

Castingul se va desfăşura în două etape. Astfel, în prima etapă, candidaţii vor interpreta două momente muzicale la alegere dintr-un spectacol de musical (altul decât “Fantoma de la Operă”) şi dintr-un spectacol de operetă, de maximum trei minute fiecare. În etapa a doua, candidaţii selectaţi în prima etapă vor interpreta un moment muzical reprezentativ din musicalul “Fantoma de la Operă”.

Organizatorii castingului recomandă ca toţi participanţii să fie disponibili pe întreaga perioadă de desfăşurare a acestuia, între 5 – 10 iulie.

Pentru înscrieri, candidaţii trebuie să trimită următoarele informaţii: CV (cu poză actuală), titlul celor două momente muzicale interpretate în prima etapă, modalitatea de acompaniament (negativ sau pianist corepetitor). Candidaturile pot fi trimise pe adresa de email a instituţiei până pe 4 iulie cel târziu.

Comisia de evaluare va fi formată din regizorul, dirijorul, producătorul general al spectacolului şi reprezentanţi ai conducerii Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian”.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.