fbpx

                                                                             pictogramae

Cea de-a XXIV-a ediție a FEST-FDR sub semnul “Spam”

FEST-FDR

FEST-FDR

Cea de-a XXIV-a ediţie a celui mai important festival dedicat dramaturgiei româneşti, plasate în context european, Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), va avea loc în perioada 11-19 mai, stă sub semnul “SPAM”.

În acest an, modulul internaţional al FEST-FDR 2019 se va plasa sub egida Sezonului România-Franţa, incluzând în program o importantă selecţie de spectacole produse de companii franceze.

“Tema pe care am ales-o pentru această ediţie a FEST-FDR este ‘SPAM’. Am dorit să cercetăm ideea de SPAM cu mijloacele artelor scenice, plecând de la faptul că, în acest moment, a devenit o componentă din ce în ce mai prezentă a vieţii. Ca urmare, FEST-FDR 2019 propune un caleidoscop teatral al perspectivelor, fie ele drumuri deschise sau acces interzis, având conştiinţa faptului că răspunsurile vor fi întotdeauna individuale”, arată reprezentanţii Teatrului Naţional Timişoara (TNTm), într-un comunicat.

Dedicat, prin tradiţia sa de aproape patru decenii, evoluţiei spectacolului de teatru românesc, FEST-FDR va duce mai departe, şi în acest an, direcţiile care au făcut din acest festival un eveniment teatral de anvergură europeană. Parte a unei formule duale deja consacrate, modulul FDR va panorama, şi în 2019, cele mai reprezentative producţii de teatru pe text românesc sau pornind de la un scenariu bazat pe un text românesc.

La rândul său, modulul FEST, care îşi propune să arate publicului timişorean producţii teatrale europene inovatoare, având şi o importantă componentă de spectacole în aer liber, va consolida statutul festivalului organizat de Naţionalul timişorean, recunoscut ca emblemă a diversităţii, a dialogului între forme de artă a spectacolului şi între culturi, a creativităţii şi a întâlnirilor pozitive. În acest an, modulul internaţional al FEST-FDR 2019 se va plasa sub egida Sezonului România-Franţa, incluzând în program o importantă selecţie de spectacole produse de companii franceze.

Cele nouă zile de spectacol vor fi, astfel, tot atâtea ocazii de a celebra dialogul între diversele forme de spectacol (dans, teatru, artă vizuală sau muzică) şi vor aduce împreună oameni şi idei prin numeroasele evenimente conexe ale festivalului.

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer