Cel mai nou proiect al lui Cristi Puiu, finanțat cu 200.000 de euro

Regizorul Cristi Puiu

Regizorul Cristi Puiu

Cel mai nou proiect de lungmetraj al regizorului Cristi Puiu, “Sierra Nevada”, a fost finanțat de Eurimages, fondul Consiliului Europei dedicat cinematografiei, cu 200.000 de euro, se arată pe site-ul oficial al instituției europene.

Cea de-a 137-a Reuniune a Comitetului Director Eurimages s-a desfășurat în perioada 9 — 13 decembrie. În cadrul acestei întâlniri, Comitetul Director al Fondului Eurimages selecționat 15 proiecte de coproducție europeană, cărora le-a atribuit un sprijin financiar de 4.033.768 de euro.

Proiectul “Sierra Nevada” (scenariul și regia Cristi Puiu) este o coproducție România — Franța — Bosnia și Herțegovina, Croația, Macedonia.

Potrivit Centrului Național al Cinematografiei din Macedonia, țară coproducătoare, “Sierra Nevada” este istoria unei “comemorări care nu mai are loc” și “povestea celor care aleg să trăiască în realitatea imediată atunci când sunt cuprinși de o suferință de neînțeles”. Filmul este inspirat din poemul lui Aurel Rău, “Agatârșii”.

Cristi Puiu, considerat unul dintre cei mai importanți regizori români, a realizat până în prezent trei lungmetraje: “Marfa și banii”, “Moartea domnului Lăzărescu” și “Aurora”.

“Moartea domnului Lăzărescu” a primit în 2005 premiul ”Un Certain Regard” la Festivalul de Film de la Cannes iar “Aurora” a avut premiera mondială la aceeași secțiune de la Cannes în 2010.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.