fbpx

Cel mai nou proiect al lui Cristi Puiu, finanțat cu 200.000 de euro

Regizorul Cristi Puiu

Regizorul Cristi Puiu

Cel mai nou proiect de lungmetraj al regizorului Cristi Puiu, “Sierra Nevada”, a fost finanțat de Eurimages, fondul Consiliului Europei dedicat cinematografiei, cu 200.000 de euro, se arată pe site-ul oficial al instituției europene.

Cea de-a 137-a Reuniune a Comitetului Director Eurimages s-a desfășurat în perioada 9 — 13 decembrie. În cadrul acestei întâlniri, Comitetul Director al Fondului Eurimages selecționat 15 proiecte de coproducție europeană, cărora le-a atribuit un sprijin financiar de 4.033.768 de euro.

Proiectul “Sierra Nevada” (scenariul și regia Cristi Puiu) este o coproducție România — Franța — Bosnia și Herțegovina, Croația, Macedonia.

Potrivit Centrului Național al Cinematografiei din Macedonia, țară coproducătoare, “Sierra Nevada” este istoria unei “comemorări care nu mai are loc” și “povestea celor care aleg să trăiască în realitatea imediată atunci când sunt cuprinși de o suferință de neînțeles”. Filmul este inspirat din poemul lui Aurel Rău, “Agatârșii”.

Cristi Puiu, considerat unul dintre cei mai importanți regizori români, a realizat până în prezent trei lungmetraje: “Marfa și banii”, “Moartea domnului Lăzărescu” și “Aurora”.

“Moartea domnului Lăzărescu” a primit în 2005 premiul ”Un Certain Regard” la Festivalul de Film de la Cannes iar “Aurora” a avut premiera mondială la aceeași secțiune de la Cannes în 2010.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte