fbpx

                                                                             pictogramae

Cele mai bune filme ale anului se văd la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Noaptea Albă a Filmului Românesc

Noaptea Albă a Filmului Românesc

Noaptea Albă a Filmului Românesc se va desfăşura pe 21 septembrie, fiind aduse pe marile ecrane din Bucureşti cele mai bune filme ale anului, dar şi producţii care au făcut istorie în cinematografie.

Programul evenimentului, ajuns la cea de-a noua ediţie, cuprinde un mix de filme în premieră, filme încă nelansate în cinema sau pelicule premiate în festivaluri internaţionale, precum şi sesiuni de dialog cu o parte dintre realizatorii acestor producţii, toate desfăşurate într-o singură noapte.

Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Rezidenţa BRD Scena 9, Grădina cu Filme, Unteatru, J’ai Bistrot şi Deschis Gastrobar sunt câteva dintre locaţiile în care vor avea loc proiecţii până târziu în noapte, anunţă organizatorii.

Pe 21 septembrie va avea loc lansarea oficială în cinema a celui mai nou film semnat de Paul Negoescu, câştigător la TIFF al Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru debut în 2013 – “O lună în Thailanda”, care reprezintă povestea unui pierde-vară, o comedie dulce-amară filmată pe străzile Bucureştiului, cu Alexandru Papadopol în rolul principal.

O altă premieră este filmul “Dragoste 1. Câine”, regizat de Florin Şerban, cu Cosmina Stratan şi Valeriu Andriuţă în rolurile principale. Producţia deschide Trilogia Dragostei.

Printre surprizele ediţiei se numără şi proiecţia “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, propunerea României pentru nominalizările la categoria “Cel mai bun film străin” la Premiile Oscar 2019. Spectatorii au astfel posibilitatea de a vedea, înaintea lansării în cinema, cel mai nou film al regizorului Radu Jude, laureat cu Marele Premiu la Festivalul de Film de la Karlovy Vary. Filmul are în centrul acţiunii realizarea unei reconstituiri istorice a luptei de la Odessa din cel de-Al Doilea Război Mondial pentru un spectacol de stradă.

Tot înaintea lansării în cinema, spectatorii vor putea urmări debutul în regie al actorului Vlad Zamfirescu cu “Secretul fericirii” – o comedie cinică plină de răsturnări de situaţie, dar şi “Charleston”, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Creţulescu, care a avut premiera mondială în competiţia oficială a Festivalului de la Locarno 2017.

Dintre cele mai iubite producţii româneşti ale anului 2018, cinefilii vor putea urmări în program şi “Pororoca”, regizat de Constantin Popescu, care a primit la festivalul de la San Sebastian Premiul pentru cel mai bun actor pentru Bogdan Dumitrache. Drama lui Tudor şi a Cristinei a căror fiică este dată dispărută a fost recompensată şi la cea de-a 17-a ediţie a TIFF cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Lungmetraj.

“Soldaţii. Poveste din Ferentari” – filmul de debut al regizoarei şi actriţei de origine sârbă Ivana Mladenovic, care a primit Menţiunea Specială a Juriului Premios Sebastiane şi îl are ca protagonist pe Adrian Schiop în dublă calitate – de actor şi scriitor al romanului de la baza ecranizării -, mai figurează printre proiecţiile care vor putea fi urmărite de cinefili.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Anul trecut, mii de spectatori au vizionat, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, aproape 40 de filme, mai precizează organizatorii.

e-Cultura.info / Autor: Alina Novăceanu.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     
      
                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer