fbpx

                                                               pictogramae

Ceremonia decernării premiilor Festivalului Internaţional de Teatru Oradea

Festivalului Internaţional de Teatru Oradea

Festivalul Internaţional de Teatru Oradea

Premiul pentru cel mai bun spectacol din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Oradea (FITO) a fost acordat reprezentaţiei “Brutus sau uciderea lui Iulius Cezar” de Tüncer Cucenoglu, regia Irakli Gogia, de la Teatrul dramatic de stat “Sandro Akhmeteli”, din Tbilisi, Georgia.

Ceremonia decernării premiilor a avut loc în sala mare a Teatrului “Regina Maria”, cu anunţarea Premiului pentru cea mai bună regie, câştigat ex aequo de regizorii Irakli Gogia (“Brutus”) şi Andrei Măjeri (“Medea’s Boys”, Apollo 111 Teatrul, Bucureşti).

Premiul pentru cea mai bună scenografie a fost acordat Marikăi Kvachtadze, pentru spectacolul “Brutus sau uciderea lui Iulius Cezar”, de la Teatrul dramatic de stat “Sandro Akhmeteli”. Spectacolul a fost supratitrat în limba română.

Premiul pentru cel mai bun actor l-a primit Eduard Trifa, pentru rolurile Medeea şi Triphos, din spectacolul “Medea’s Boys”.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a revenit Andreei Bibiri, pentru rolul Femeia, din spectacolul “O relaţie deschisă”, prezentat de Teatrul de Artă Bucureşti.

Premiul special al juriului a fost acordat Teatrului “Regina Maria” pentru spectacolul “Avalanşa”, “pentru valoarea mesajului şi calitatea întrupării scenice”.

CITEȘTE ȘI  Regizorul Alexandru Darie a încetat din viață la vârsta de 60 ani

Cea de-a şaptea ediţie a FITO s-a desfăşurat în perioada 2-9 iunie, oferind, în cele opt zile de festival, 19 de spectacole prezentate de companii teatrale renumite din întreaga ţară, dar şi din străinătate: Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi Franţa.

Festivalul a cuprins două secţiuni: spectacole invitate şi Festivalul de teatru scurt, secţiunea concurs, ajuns la ediţia 25.

Selecţia pieselor din festivalul de teatru scurt a fost realizată de Victoria Balint, şef Birou proiecte culturale şi relaţii cu publicul de la Teatrul “Regina Maria”, iar în concurs au intrat opt spectacole.

Juriul a fost alcătuit din criticii de teatru Ion Parhon şi Elisabeta Pop şi actorul Ion Sapdaru, regizor de teatru şi film.

FITO este organizat de Teatrul “Regina Maria”, în parteneriat cu Fundaţia Culturală FITO, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, al Primăriei Municipiului Oradea şi UNITER şi susţinut de sponsori importanţi.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest