Cetatea Făgărașului - refăcută cu bani norvegieni.

Cetatea Făgărașului – refăcută cu bani norvegieni

Cetatea Fagaras

Cetatea Fagaras

Administrația județeană a purtat discuții cu reprezentanții Ambasadei Norvegiei, stat care finanțează astfel de proiecte de reabilitare a unor monumente istorice.

Cetatea Făgăraşului a fost desemantă ca fiind al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat recent de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de publicaţia Huffington Post.
Lucrările de reabilitare a Cetății Făgăraşului au demarat în 2011, după ce în ultimii 30 de ani, monumentul istoric nu mai beneficiase de reabilitări importante.

În ultima perioadă, ansamblul arhitectural a început să își schimbe înfățișarea datorită investițiilor derulate cu ajutorul Consiliului Judeţean Brașov, însă mai este nevoie de mulți bani pentru finalizarea edificiului. Salvarea ar putea veni din Norvegia, stat care finanțează astfel de proiecte de reabilitare a unor monumente istorice, spune vicepreședintele CJ Brașov, Mihai Pascu.

CITEȘTE ȘI  Castelul Teleki din Posmuş va fi restaurat cu 4,8 milioane de euro

Cetatea Făgărașului are nevoie de 30 de milioane de euro pentru a fi reabilitată în totalitate iar, până acum, investiția Consiliului Județean se ridică la peste 10 milioane de lei, spune Mihai Pascu.

e-cultura.info/Vali Blajovan

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus