fbpx

                                                               pictogramae

Cinematograful din Constanţa va purta numele actorului Jean Constantin

Cinematogragul Republica din Constanța

Cinematogragul Republica din Constanța

Cinematograful Republica din municipiul Constanţa, transformat în centru pentru tineret, va purta numele actorului Jean Constantin, au decis, miercuri, consilierii judeţeni, inaugurarea urmând să aibă loc la sfârşitul anului.

În şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean Constanţa s-a dezbătut şi un proiect de hotărâre prin care Centrul multifuncţional educativ pentru tineret – cinematograful Republica – să poarte numele actorului Jean Constantin, acesta fiind aprobat de consilieri.

“Prin atribuirea numelui «Jean Constantin» Centrului multifuncţional educativ pentru tineret se doreşte aducerea unui omagiu actorului care a promovat Constanţa şi cultura de la malul mării, pe scenă, în teatru şi televiziune, atât în ţară cât şi străinătate. În timpul carierei artistice Jean Constantin a interpretat roluri în peste 70 de filme”, se arată în expunerea de motive din cadrului proiectului de hotărâre.

În 1 aprilie 2013, Consiliul Judeţean Constanţa a semnat, în calitate de beneficiar, contractul de finanţare aferent Proiectului ”Centrul Multifuncţional educativ pentru tineret”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă reabilitarea şi modernizarea cinematografului Republica, precum şi echiparea Centrului multifuncţional educativ pentru tineret nou realizat cu mobilier adecvat spaţiilor propuse şi cu echipamente specifice.

Data de finalizare a proiectului este 1 decembrie 2015.

În urmă cu două săptămâni, directorul Direcţiei Judeţene de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor Constanţa, Dan Cojocaru, anunţa, în cadrul unui evenimen dedicat lui Jean Constantin, că actorul va avea un bust la noul cinematograf, după finalizarea lucrărilor, precizând că îşi doreşte să existe un festival de film ”Jean Constantin” la Constanţa.

Actorul Jean Constantin a decedat, în 26 mai 2010, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa din Constanţa.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest