Ciocănești -Satul Cultural al României

https://www.e-cultura.info/wp-content/uploads/2014/02/Ciocaiesti-300x200.jpgSatul Ciocănești din județul Suceava a primit, joi, titlul de Satul Cultural al României, a anunțat, la Ambasada Franței, ministrul delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, Maria Grapini.

Grapini a caracterizat proiectul drept unul “extraordinar pentru România” și a felicitat Asociația Cele mai Frumoase Sate din România, ca și toate localitățile membre. “Oamenii schimbă lumea, oamenii schimbă viața”, a spus ministrul, care a adăugat că satele trebuie încurajate pentru dezvoltare și condiții bune de viață, dar și pentru păstrarea tradițiilor, portului, sărbătorilor, mâncării tradiționale.

Maria Grapini și-a exprimat mândria că, la Târgul de Turism din Israel, standul României a fost foarte vizitat, țara noastră fiind aleasă pentru a organiza conferința de presă a evenimentului, “semn că are multe de spus pe harta lumii în acest domeniu”.

Ambasadorul Franței, Philipe Gustin, a evidențiat importanța acestei noi inițiative.

El a anunțat că Institutul Francez, partener al evenimentului, va oferi localității câștigătoare liberul acces la “Culturetheque”, un portal de acces către amplu fond de resurse digitale on line.

“Nu suntem în competiție cu nimeni și vom încerca să implicăm cât mai multe comune în realizarea acestui program”, a spus primarul din Ciocănești, Radu Ciocan.

El a declarat că printre acțiunile și evenimentele pe care Ciocăneștiul le propune se numără: Festivalul Ouălor Încondeiate, Plutăritul, Civilizația Muntelui, Bistrița Aurie, ca și promovarea lăzilor de zestre.

La eveniment au fost prezenți președintele Autorității Naționale pentru Turism, Răzvan Filipescu, și președintele AFSR, Nicolae Marghiol. Asociația Cele mai Frumoase Sate din România (AFSR) a organizat, joi, la sediul Ambasadei Franței în România, evaluarea candidaturilor depuse de cinci localități pentru obținerea titlului de Satul Cultural al României 2014.

La evaluarea finală au fost reținute candidaturile comunelor Cumpăna (județul Constanța), Izvoarele (județul Prahova), Bezdead (județul Dâmbovița), Poiana Stampei (județul Suceava) și Ciocănești (județul Suceava).

După Ciocănești s-au situat, în ordine, comunele Poiana Stampei, Cumpăna, Izvoarele și Bezdead.

Creată în 2010, AFSR este organizație națională pentru promovarea valorilor perene ale satului românesc.

Principalele obiective ale asociației se referă la valorificarea și promovarea potențialului turistic al satelor românești; conservarea și răspândirea tradițiilor; crearea unor oportunități de dezvoltare economică; sensibilizarea opiniei publice la problemele satelor și realizarea formării profesionale a locuitorilor din sate.

SURSA:  AGERPRES

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.