fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Cirkus Cirkor la Timişoara, în cadrul proiectul Capitală Culturală Europeană

Cirkus Cirkor la Timişoara, în cadrul proiectul Capitală Culturală Europeană 2021

Cirkus Cirkor la Timişoara, în cadrul proiectul Capitală Culturală Europeană 2021

Cirkus Cirkor, cel mai cunoscut circ contemporan din Europa, va susţine, săptămâna aceasta, mai multe spectacole în “capitala Banatului”, acesta fiind primul eveniment public organizat în cadrul procesului de implementare a proiectului “Timişoara 2021 – Capitală Culturală Europeană”.

Directorul executiv al Asociaţiei Timişoara 2021, Simona Neumann, a declarat, că în această săptămână va fi lansat primul spectacol de mare anvergură din cadrul procesului de implementare a proiectului “Timişoara 2021 – Capitală Culturală Europeană”. Astfel, Cirkus Cirkor, cel mai apreciat circ contemporan din Europa, va susţine mai multe spectacole la Timişoara.

“Programul pentru anul 2021, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, şi ce dorim să lansăm până atunci include şi pune în centrul atenţiei oamenii. Este vorba de posibilitatea pe care vrem să o oferim prin programele noastre culturale de a fi implicaţi oamenii în schimbarea oraşului prin cultură. Proiectul Timişoara 2021 are o viziune foarte specifică, aceea de a nu prezenta în mod special activităţi sau spectacole care au loc în mod obişnuit într-un oraş. În schimb, Timişoara 2021 trebuie să vină cu iniţiative noi, să provoace publicul, să ajungă în locuri în care cultura nu a ajuns până acum. De aceea am optat în primul an al implementării programului pentru o formă artistică mai puţin obişnuită: un circ contemporan”, a explicat Simona Neumann.

Cirkus Cirkor vine pentru prima dată în România. Artiştii circului contemporan vor prezenta la Timişoara spectacolul “Limits”, în 22 noiembrie având programate două reprezentanţii gratuite pentru tineri, iar pe 23, 24 şi 25 noiembrie vor susţine trei spectacole publice pe bază de bilet. Spectacolele vor avea loc la Sala Olimpia, începând cu ora 20.00.

“Cirkus Cirkor va testa, săptămâna aceasta, limitele curiozităţii timişorenilor cu privire la un nou gen de artă: circul contemporan, în cadrul spectacolului “Limits”. Peste 2.000 de elevi din şcolile timişorene s-au înscris la spectacolele gratuite din 22 noiembrie”, a mai precizat Simona Neumann.

Spectacolul “Limits” este conceput şi regizat de către Tilde Bjorfors, fondatorul şi directorul artistic al Cirkus Cirkor, şi abordează tema migraţiei.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest