fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Clarificarea proprietăților dacice, în responzabilitatea autorităților locale

v

Ministrul Culturii, Daniel Breaz

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a declarat la Alba Iulia, că ţine de autorităţile locale şi judeţene din Hunedoara şi Alba să fie clarificat statutul juridic al proprietăţii cetăţilor dacice aflate pe lista UNESCO, iar ministerul poate doar să ofere consultanţă.

Anul acesta, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, care are în administrare situl Sarmizegetusa Regia, a solicitat, din nou, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale transmiterea dreptului de administrare şi pentru cetăţile dacice de la Costeşti-Cetăţuia, Costeşti-Blidaru, Luncani-Piatra Roşie şi Băniţa, obiective de pe lista UNESCO.

“Problema este locală. E vorba de proprietate, de parte cadastrală, de intabulare, diverse tipuri de proprietate. Am discutat, problema este foarte clară, acum, pentru cei din Hunedoara. Noi, ca minister, le oferim suportul legislativ pentru a-şi elabora nişte proiecte, hotărâri de consiliu judeţean sau hotărâre de consiliu local, astfel încât acolo, pe raza localităţilor unde se găsesc cetăţile, să se clarifice în primul rând din punct de vedere al naturii juridice proprietatea acestor cetăţi. Au tot spus că Ministerul Culturii este cel care trebuie să ne facă, trebuie să ne ajute, ei decid. Nu. După discuţii clare cu specialişti din Ministerul Culturii, problema este la ei acasă, dar noi îi ajutăm cu expertiza noastră astfel încât să rezolve problemele, ca să intre în proprietatea UAT- urilor”, a declarat Breaz.

În Alba, se găseşte pe lista UNESCO cetatea dacică de la Căpâlna. Ea nu se află în proprietatea sau administrarea niciunei autorităţi.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest