fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Claudia Pavel: Rolul din ‘Terapie pentru crimă’ – o experiență frumoasă

Claudia Pavel

Claudia Pavel

Cântăreața Claudia Pavel, pe numele de scenă Cream, va interpreta rolul principal din “Terapie pentru crimă”, primul film al regizorului Kiki Vasilescu, care se va lansa în cinematografele din România pe 29 septembrie.

Actrița vorbește, despre experiența frumoasă trăită alături de actorii din film și spune că ar mai repeta aventura. ”Filmul este un thriller cu accente comice, în care personajul meu este o antieroină, și este un film puțin atipic față de ceea ce s-a mai făcut în cinematografia românească, pentru că rolul principal este al unei femei”, afirmă Cream.

Reporter: Rolul din “Terapie pentru crimă” este primul tău rol principal într-un film de lungmetraj. Cum a fost experiența?

Claudia Pavel (Cream): A fost o experiență foarte frumoasă, nici foarte grea, nici foarte ușoară, pentru că filmările s-au desfășurat în aproape 40 de zile, de dimineața până noaptea, într-o căldură foarte mare, machiaj, teancuri de machiaj pe față, alergat în capot foarte gros pe stradă, în papuci de casă, a fost super-super fun. Mi-a plăcut aventura și, dacă va fi să-mi propună din nou (n.r. — regizorul Kiki Vasilescu), aș spune da cu toată inima.

Reporter:  Cum ai fost întâmpinată de ceilalți colegi de platou? Cu cine te-ai înțeles cel mai bine?

Claudia Pavel (Cream): M-am înțeles bine cu toată lumea, dar am interacționat mai mult cu Vlad Corbeanu, deoarece cu restul n-am filmat foarte mult, și m-am înțeles foarte, foarte bine cu Grig, din film.

Reporter:: De unde ai aflat de acest rol, de castingul pentru acest rol?

Claudia Pavel (Cream): Aici poate să răspundă Kiki…

Kiki Vasilescu: Da, a fost o propunere venită de la Florin Chevorchian, directorul de casting. Eu eram atunci în mijlocul castingului, văzusem foarte multe actrițe și tot ezitam. El a venit cu ideea că știe pe cineva care s-ar potrivit foarte mult cu rolul, mi-a povestit despre cine este vorba, eu nu o știam decât de la televizor. El a insistat că este foarte potrivită pentru rol, mi-a povestit despre ea, i-am trimis scenariul și mi-a plăcut foarte mult la ea când ne-am întâlnit că, deși îi trimisesem doar cu o zi înainte scenariul, a venit foarte bine pregătită, îl citise pe tot, știa despre ce este vorba, și mi-a plăcut și cum a reacționat — era entuziastă, părea o persoană cu care poți să lucrezi ușor și asta, pe lângă probele pe care le-a dat, a fost determinant. Până la urmă, când faci un film, stai cu cineva 12 — 14 ore pe zi și dacă nu există o chimie este cam greu să lucrezi.
Claudia Pavel (Cream): Am avut o chimie extraordinară de la început și ca dovadă între noi chiar există o prietenie adevărată acum și suntem norocoși că ne-am întâlnit.

Reporter: Rolul tău în film este de asasin profesionist, pentru care a trebuit să înveți să tragi cu arbaletă, pistol și să mânuiești un cuțit de luptă. Știu că ai practicat kickboxing mai mult de trei ani …

Claudia Pavel (Cream): Da, întâmplarea a făcut ca până la filmări să-mi placă foarte mult kickboxing-ul și să îl practic aproape în fiecare zi, ca antrenament de întreținere și nu numai. S-a potrivit de minune cu ce aveam de făcut pentru acest rol pentru că eram pregătită fizic să fac acest efort.

Reporter:  Cum a fost să filmezi scenele de luptă?

Claudia Pavel (Cream): Mi-a venit foarte natural, mi-a plăcut, deși nu sunt o luptătoare, nu-mi place să mă bat cu nimeni. Ca și joacă în film, mi-a plăcut.

Reporter:  Poți să-mi spui câte ceva despre film?

Claudia Pavel

Claudia Pavel

Claudia Pavel (Cream): Filmul este un thriller cu accente comice, în care personajul meu este o antieroină, și este un film puțin atipic față de ceea ce s-a mai făcut în cinematografia românească, pentru că rolul principal este al unei femei.

Kiki Vasilescu: Cred că este primul film în care o femeie nu este nici amanta cuiva, nici mama cuiva, nici victima cuiva, ci ea pune totul în mișcare.
Claudia Pavel (Cream): Este o premieră și pentru mine, și pentru Kiki, pentru mine ca actriță, pentru el ca regizor, și sperăm că oamenii se vor distra când vor vedea filmul, vor avea reacții pozitive.

Reporter: De curând ai lansat și un videoclip, “Double Games”, cu imagini din film. A fost acest videoclip un motiv pentru a intra și în film sau filmul a fost motivul pentru videoclip?

Claudia Pavel (Cream): Nu, această piesă este chiar coloana sonoră a filmului, este o piesă făcută de Gabi Maga de la Vunk special pentru film. Videoclipul conține imagini din film și, de asemenea, am mai filmat noi separat pentru videoclip. Este videoclipul care promovează filmul, pentru asta a fost special făcut.

Reporter:  Ce te-a determinat să faci actorie, pe lângă muzică? Știu că ai făcut o școală de actorie, atât în România, cât și în SUA.

Claudia Pavel (Cream): Așa a fost să fie. Eu, de mică, mi-am dorit să fiu și cântăreață, și actriță, doar că vocea a venit de la sine, adică a fost foarte clar că urma să devin cântăreață de când eram foarte mică și, la un moment dat, la primul meu album solo, l-am întâlnit pe Mihai Ogășanu, cu care am și înregistrat primul meu album solo, se numește “Cred în mine”, și exact în anul în care eu urma să dau la facultate, tatăl lui Mihai, Virgil Ogășanu, lua clasă. S-a întâmplat să-i cunosc, să descopăr cât de minunați sunt și am fost la teatru, i-am văzut și ușor-ușor m-am îndrăgostit de meseria asta.

Reporter:  Cum a fost școala din America față de școala din România?

Claudia Pavel (Cream): Este diferit. În primul rând este în limba engleză, în al doilea rând noi, aici la școală, facem teatru clasic — Cehov, Shakespeare—, acolo scenele se bazează pe filme contemporane, adică luăm o scenă din “Sex and the City” și o facem. Cam astea sunt diferențele. Acolo, teatrul clasic este în primul rând extrem de scump, este ceva la care ajungi destul de greu și este destul de apreciat, iar în al doilea rând, cam asta se caută la castinguri, adică ceea ce se face la clasele de actorie de acolo. Nimeni nu îți cere Cehov la un casting pentru un film.

Reporter:  Ce planuri ai în continuare?

Claudia Pavel (Cream): În muzică voi lansa, pe la jumătatea lunii octombrie, primul meu single cu tot cu videoclip. Este o piesă făcută în Statele Unite și sper că va avea succes. În film… deocamdată lansăm filmul, pe 29 septembrie avem avanpremiera la Cinema Studio, iar în cinematografe va intra pe 3 octombrie și sperăm să reziste cât mai mult.

e-Cultura.info/autor: Petronius Craiu

Apreciază acest interviu cu un like

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest