fbpx

                                                                             pictogramae

Colocviile Brâncuşi – 143 de ani de la nașterea marelui sculptor

Colocviile Brâncuşi - 143 de ani de la moartea marelui sculptor

Colocviile Brâncuşi – 143 de ani de la moartea marelui sculptor

Comemorarea celor 62 de ani scurși de la moartea marelui nostru sculptor Constantin Brâncuși va fi marcată la Târgu-Jiu prin „Colocviile Brâncuşi.

Evenimentul face parte din programul anual „Sub semnul creativității”, care urmărește formarea unui public specializat și interesat de dezbaterile între specialişti, referitoare la opera lui Constantin Brâncuşi, descoperirea unor noi direcţii de interpretare a operei brâncuşiene şi a potenţialului de valorificare a acesteia în contextul culturii universale, precum și promovarea Ansamblului brâncuşian şi a oraşului Târgu Jiu ca destinaţie turistică şi culturală de excepţie.

Vineri, 15 martie, cu începere de la ora 17,00, la Galeriile Municipale de Artă, va fi vernisată expoziția „Eloquentis II”, a artistului plastic Zuzu Caratănase. Pe numele său real Răzvan-Constantin Caratănase, s-a născut pe 14 mai 1985, la Tulcea. Este socotit ca fiind cel mai bun artist-gravor al generației sale și unul dintre cei mai activi și prolifici artiști vizuali din România. Este cadru didactic universitar, curator de artă contemporană și doctor în domeniul artelor vizuale. Expune pentru a doua oară la Târgu-Jiu, expoziția din acest an fiind continuarea celei din 2018.

Sâmbătă, 16 martie, sunt programate trei evenimente: de la ora 11,00, la Muzeul Județean Gorj, conferința „Absența lui Brâncuși!”, susținută de profesorul Sorin Alexandrescu, directorul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii din București, din cadrul Universității București. Este nepotul de soră al profesorului, scriitorului și filosofului Mircea Eliade. Licențiat al Facultății de Filologie a Universității din București, a emigrat în 1974 în Olanda, unde a funcționat ca profesor la una dintre cele mai mari catedre de limbă română din Occident, la Universitatea din Amsterdam. În Olanda s-a dedicat semioticii și istoriei ideilor. A fondat la Amsterdam revista International Journal of Romanian Studies (1976-1989). A fost unul din membrii activi ai diasporei literare românești și un militant pentru democratizarea țării, publicând numeroase studii și articole despre România.

CITEȘTE ȘI  Apel de proiecte editoriale, cu buget de 1 milion de lei la AFCN

După-amiaza, de la ora 17,00, în sălile de expoziție ale Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu”, se va vernisa expoziția „Eșantion” a Uniunii Artiștilor Plastici din România, care cuprinde lucrări ale membrilor UAP din întreaga țară. Curatorul expoziției este Vlad Ciobanu, iar critica de specialitate va fi asigurată de Pavel Șușară.

De la ora 19,00, iubitorii de jazz se pot delecta cu un concert susținut de Mircea Tiberian pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. Mircea Tiberian este un pianist și compozitor român de jazz. A avut turnee în Statele Unite, Franța, Germania, Austria, Polonia, Cehia, Bulgaria, Grecia, fosta U.R.S.S., Siria și România. A cîntat alături de Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, Ed Shuller, Nicholas Simion, Adam Pieronczyk, Maurice de Martin, Theo Jorgensmann, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu,

Organizate de către Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, „Colocviile Brâncuși” fac parte din programul anual „Sub semnul creativității”,

e-Cultura.info


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer