fbpx

                                                                             pictogramae

În Columbia este doliu naţional timp de trei zile

În Columbia este doliu naţional timp de trei zile după moartea scriitorului Gabriel Garcia Marquez.

Vestea morţii sale a fost primită cu regret de personalităţi din toată lumea, care şi-au exprimat admiraţia faţă de laureatul Nobelului pentru Literatură, gigant al literaturii latino-americane.

 Confirmând vestea morţii scriitorului, preşedintele columbian Juan Manuel Santos a estimat că ‘giganţii nu mor niciodată’. ‘Un veac de singurătate şi tristeţe pentru moartea celui mai mare columbian din toate timpurile’, a scris el pe contul său de Twitter.

 Pentru preşedintele american Barack Obama, “cu moartea lui Gabriel Garcia Marquez, lumea a pierdut unul dintre cei mai mari scriitori  vizionari”. Fostul preşedinte american Bill Clinton şi-a exprimat de asemenea tristeţea. Referindu-se la capodopera lui Marquez, el a subliniat că din momentul în care a citit “Un veac de singurătate”, în urmă cu mai mult de 40 de ani, a fost mereu uimit de darurile sale unice de imaginaţie, claritatea de gândire şi onestitatea emoţională…

 Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, un alt laureat al Nobelului şi prieten al lui GABO, cum îl numeau apropiaţii, a spus că munca sa a oferit promovare şi prestigiu literaturii, iar romanele sale vor supravieţui şi vor continua să câştige cititori de pretutindeni. Potrivit scriitorului nicaraguan Sergio Ramirez Mercado, Marquez avea capacitatea de a vedea poveşti pe care mulţi dintre noi le avem în faţă şi nici măcar nu le observăm.

Artişti, ca pop starul columbian Shakira, şi-au exprimat emoţiile. “Viaţa ta, dragă Gabo, ne vom aminti de ea ca de un cadou unic şi inimitabil”, a declarat cântăreaţa. Pentru rockerul columbian Juanes, “cel mai mare dintre toţi a plecat, dar legenda sa nemuritoare rămâne”.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer