fbpx

Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, a lansat, prima aplicaţie mobilă

Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu

Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu

Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu a lansat, prima aplicaţie mobilă cu ghid audio, ASTRA Museum App, care poate fi descărcată gratuit din Google Play şi Apple Store.

Ghidul digital devine un instrument interactiv de interpretare și descoperire a patrimoniului muzeului în aer liber.

Ghidul audio facilitează accesul la informație a vizitatorilor, care pot asculta poveștile gospodăriilor pe care le privesc. Informațiile prezentate scurt și la obiect sunt „presărate” de efecte sonore speciale. Astfel, când citim despre gospodăria de marmurar auzim sunetul uneltelor ce prelucrează roca, iar fundalul sonor al poveștii gospodăriei pastorale din Poiana Sibiului este o melodie populară din Mărginimea Sibiului. Nu în ultimul rând, auto-ghidarea audio devine un instrument important și util în contextul actual al pandemiei.

CITEȘTE ȘI:  Sărbătoarea Mărțișorului - celebrată în prima zi a lunii martie

“Sunt foarte bucuroasă să lansăm astăzi împreună aplicaţia ASTRA Museum App sau Muzeul ASTRA App. Este o aplicaţie la care lucrăm de câteva luni bune cu Muzeul ASTRA, (…) este o aplicaţie care este deja disponibilă gratuit pe Google Play şi Apple Store. Vă invit să o descărcaţi şi să o exploraţi. (…) Muzeul ASTRA App are un ghid audio unde oamenii, pe lângă că vin să exploreze muzeul, vin să se relaxeze, pot afla informaţii utile, interesante despre 30 de gospodării din muzeu”, a declarat Gyongyi Takacs, reprezentanta companiei eventya.net care a dezvoltat aplicaţia.

Aplicaţia oferă vizitatorilor şi o hartă care le indică ce obiective sunt de vizitat în apropiere, dar şi cele mai apropiate restaurante sau toalete.

ASTRA Museum App oferă notificări utilizatorilor privind noutăţile şi evenimentele din cadrul muzeului sibian. Deocamdată această aplicaţie oferă informaţii utile doar în limba română, însă urmează să furnizeze ghidaje şi în alte limbi.

CITEȘTE ȘI:  Sărbătoarea Mărțișorului - celebrată în prima zi a lunii martie

Misiunea Muzeului ASTRA este, de mai bine de 100 de ani, aceea de a conecta audiența cu valorile tradiționale, prin adaptarea continuă la nevoile culturale ale societății. Vizitatorii muzeului sunt invitați să-și exprime părerea despre obiectivele vizitate oferind recenzii și comentarii utile și altor vizitatori.

e-Cultura.info / Autor: Isabela Paulescu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Biserici Ortodoxe surori   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar   Actualitate culturală                                                                               Personalități culturale   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.